Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ! ΤΟ MEGA ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ!

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή» του MEGA δίνει στην πρόθεση ψήφου  τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται κατά 26,7% , τη ΝΔ να ακολουθεί με 20,2% το Ποτάμι να το φέρνει τρίτο κόμμα με 6% και τον Λαϊκό Σύνδεσμο με το ΚΚΕ να ισοδυναμούν στην τέταρτη θέση με 5,7% και τους ΑΝΕΛ οριακά στο 3%.
Αξίζει όμως να δούμε το επίπέδο της αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων της συγκεκριμένης εταιρείας σε μία δημοσκόπηση που έκανε λίγες ημέρες προ των ευρωεκλογών και ειδικά σε ότι αφορά την "επιτυχία" της πρόβλεψής της για το ποσοστό που θα ελάμβανε το Ποτάμι και ο Λαϊκός Σύνδεσμος. Επίσης και την "ακριβέστατη" πρόβλεψη για την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Λοιπόν, έχουμε και λέμε για εκείνη την δημοσκόπηση: "Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, αλλά και προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό της εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή» του MEGA.
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8 - 10 και μέχρι το μεσημέρι της 12ης Μαΐου 2014.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,5% και η ΝΔ 21%.
Ακολουθούν (καθώς παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα παρουσίασαν ποσοστό από 1% και πάνω) με σειρά ανάδειξης:
Το Ποτάμι με 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, η ΔΗΜΑΡ με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,1%, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. με 1%, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό με 1% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι επίσης με 1%.
Ένα 3% απάντησε 'Άλλο Κόμμα και Λευκό / 'Άκυρο το 0,9%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,8% του δείγματος.
*** Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,1%.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,2%, Το Ποτάμι με 7%, η Χρυσή Αυγή με 6,9%, η Ελιά με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,8%.
Ένα 5,2% απάντησε 'Αλλο Κόμμα. Λευκό / Άκυρο απάντησε το 1,3%. Αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 12,1% των ερωτηθέντων"
Ας δούμε και τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου για να κάνουμε μια απλή σύγκριση που φυσικά θα καταδείξει - για άλλη μια φορά - την εγκυρότητα της συγκεκριμένης εταιρείας και την σοβαρότητα εκπομπών αναλόγου περιεχομένου:
626,57 %
522,72 %
39,39 %
28,02 %
26,60 %
26,11 %
13,46 %
Οπως βλέπετε η δημοσκόπηση της GPO της 12ης Μαΐου για λογαριασμό της εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή» του MEGA ήταν απλώς άκυρη. Ή στημένη ή λανθασμένη.
Σχεδόν 4% διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και 40% μεγαλύτερη η εκλογική ισχύς του Λαϊκού Συνδέσμου ("των ναζιστών" που λέει κι ο Π.Τατσόπουλος) από το Ποτάμι! Το οποίο δεν κατέλαβε καν την τρίτη θέση, αλλά έπεσε κάτω και από την τέταρτη, στην πέμπτη θέση με 6,60%
Απόψε, έκοψε σχεδόν το 50% της δύναμης του Λαϊκού Συνδέσμου (αυτή που είχε "βγάλει" η κάλπη πριν από 135 ημέρες, μόλις!), αλλά άφησε στον γραφικό Σ.Θεοδωράκη ένα πλούσιο 6%, έτσι για να φανεί ότι "Το ποτάμι έχει ρεύμα"
Το ότι δεν ντρέπονται, το καταλαβαίνουμε. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ακόμα και η μόχλευση των αριθμών. Να μου πεις "Η μόχλευση αριθμών και η εξαγωγή διαστρεβλωμένων αποτελεσμάτων είναι δουλειά;". Αν αμοίβεται πλουσιοπάροχα, είναι...
Υποθέτουμε ότι και το βράδυ κοιμούνται ήσυχοι ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους...
defencenet.gr

1 σχόλιο: