Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ: EΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Πολλά παχιά λόγια είπε πάλι ο Πρόεδρος χωρίς όμως αντίκρισμα...
Το συγκλονιστικό μήνυμα του ηρωικού πιλότου ήταν ότι άξιζε από τη χθεσινή παρέλαση, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Με την αυθόρμητη και εκτός προγράμματος παρέμβασή του, μίλησε στην ψυχή του τυραννισμένου λαού μας, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, ανάτασης, αλλά και αντίστασης. 
Αυτό, δηλαδή,  που δεν τόλμησαν να κάνουν οι ηγέτες μας, που αποδεικνύονται  πολύ λίγοι για τη δραματική συγκυρία, που διέρχεται  η χώρα μας. Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απογοήτευσε για μια ακόμη φορά, καθώς ούτε τώρα, στο τέλος της θητείας του, δεν τόλμησε να υψώσει φωνή κατά των σύγχρονων κατακτητών, περιοριζόμενος και πάλι, σε ανούσιες αναφορές και παχιά λόγια, χωρίς ουσία.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη φλύαρη δήλωσή του, ο κ. Παπούλιας...

δεν τόλμησε καν να αναφέρει την Γερμανία, για να μην κακοκαρδίσει τη «φίλη» του κ. Μέρκελ. Κρίμα.
Παρελάσεις με...ματ και κλούβες
Aσύλληπτα ήταν τα μέτρα ασφαλείας και φέτος κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».
Τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για να εφαρμόσουν τα αυστηρότατα μέτρα στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Η εξέδρα των επισήμων ήταν αποκλεισμένη και ο κόσμος μπορούσε να παρακολουθήσει την παρέλαση περίπου 500 μέτρα μακριά από αυτήν.
Πεζοπόρα μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού της αεροπορίας αλλά και του ναυτικού παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς ενώ ο πιλότος του πολεμικού αεροσκάφους F16 της ομάδας “ZEUS”, που πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς και στροφές για περίπου 20 λεπτά, προκάλεσε συγκίνηση με λόγια καρδιάς: «Η ομάδα ZEUS εύχεται σε όλους τους Έλληνες Χρόνια πολλά. Σηκώστε το κεφάλι ψηλά» είπε χαρακτηριστικά και εκτόξευσε φωτοβολίδες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, χαρακτήρισε την παρέλαση ως εξαιρετική και σημείωσε:
«Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω πως πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε [την κρίση]».
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του υπογράμμισε: « Ημέρα τιμής η σημερινή στους προγόνους μας, εκείνους που έγραψαν ένδοξες στιγμές το 1940. Είναι μία μέρα, όμως, που γυρνάμε όχι μονάχα τις μνήμες πίσω,  αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Η Ελλάδα, πέρα και πάνω από την κρίση, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία και πάλι δοκιμάζεται».
«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας
Εικόνες ντροπής είχαμε και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, με το κέντρο να μοιάζει αστυνομοκρατούμενη πόλη.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές από τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας, παρέλασαν παρουσία… δεκάδων αστυνομικών.
Γονείς παρακολούθησαν την παρέλαση με…. κυάλια, αφού από το Ζάππειο μέχρι και την αρχή της Πανεπιστημίου απαγορευόταν σε… όλους η είσοδος, εκτός από όσους έφεραν διαπίστευση ή ειδική πρόσκληση.
Παντού υπήρχαν κιγκλιδώματα και οι πολίτες αναγκαζόντουσαν να ανέβουν όπου έβρισκαν προκειμένου να καταφέρουν να δουν έστω και από μακριά τα παιδιά τους.
Το παρών έδωσαν και απολυμένοι σχολικοί φύλακες οι οποίοι επέλεξαν τη συγκεκριμένη μέρα για να διαμαρτυρηθούν, λέγοντας πως αν και ήταν αναγκαίοι στα σχολεία, τους έδιωξαν και τους ανάγκασαν να μείνουν.. στο δρόμο!
ΕΔΕ από τον Λοβέρδο
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της χθεσινής του δήλωσης αμέσως μετά την παρέλαση, χαρακτήρισε τα μέτρα «απαραίτητα», αλλά ευχήθηκε «να είναι αυτές οι τελευταίες στιγμές που οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας»:
«Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν όλες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις. Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε», σημείωσε.
Ο υπουργός Παιδείας δεν παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο αλαλούμ, αφού έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, πως δεν ενημερώθηκε όπως θα έπρεπε για το πρόγραμμα και γι αυτό το λόγο διέταξε ΕΔΕ.
«Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κ. Διονυσοπούλου. Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση.
Επομένως, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».
Χωρίς παρατράγουδα η παρέλαση στον Πειραιά
Με υπερηφάνεια και χωρίς παρατράγουδα πραγματοποιήθηκε και καθιερωμένη παρέλαση στον Πειραιά για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου του 1940.
Μετά το τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες και ιστορική ημέρα, μια ημέρα μνήμης, μια ημέρα που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού».
Κάτια Νιάκαρη
kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου