Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!

Μια ακόμη σκανδαλώδη, παράνομη και κατάφωρα αντισυνταγματική πράξη προσέθεσε στο μακρύ κατάλογο των παρανομιών του ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα: Με κοινή υπουργική απόφαση που φέρει τη δική του υπογραφή, ρυθμίζεται η καταβολή σε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Δικαστές, του ημίσεως των οφειλομένων, για την αναδρομική παρακράτηση των αποδοχών τους, σε τριάντα έξι (36) δόσεις.  Όμως ο κατ΄ ευφημισμόν υπουργός  «Δικαιοσύνης», χωρίζει τους δικαστές σε δύο κατηγορίες. Φθάνει, μάλιστα, στο σημείο να φωτογραφίζει ποιούς δικαστές θέλει να ευνοήσει (εν ενεργεία κατά ένα μέρος του διαστήματος από 1/8/2012 έως 30/6/2014 και το υπόλοιπο συνταξιούχοι!).

Στους ευνοούμενους τα αναδρομικά θα καταβληθούν σε μία δόση, και μάλιστα στις 27 Ιανουαρίου 2015, ενώ οι μη... ευνοούμενοι θα τα πάρουν σε 36 δόσεις, μέχρι το τέλος του 2017. 
 
Σύμφωνα με έγκυρους δικαστικούς κύκλους, η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση αφορά συνταξιούχους δικαστές που έχουν διοριστεί σε κρίσιμα πόστα, όπως: Ιωάννης Τέντες, Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννης Καραβοκύρης πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ιωάννης Χαμηλοθώρης, πρόεδρος της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, ως  και κάποιοι που απασχολούνται σε γραφεία υπουργών.

Άξιος ο μισθός σου κ. Αθανασίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου