Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ! ΧΑΜΟΣ!!!

Την Κυριακή 18/1 έγινε η γιορτή για την κοπή της πιτας του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ. Με μεγάλη προσέλευση γιορτάστηκαν ταυτόχρονα και τα τριακοστά γεννέθλια του συλλόγου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Αξιότιμε κε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου, κυρίες...

και κύριοι αντιδήμαρχοι, κύριε πρόεδρε του ΔΟΠΑΠ, κύριοι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, εκπρόσωποι των συλλόγων, της ΕΣΚΑ αξιότιμοι προσκεκλημένοι μας, αγαπητοί γονείς και παιδιά ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να είστε σήμερα εδώ.


Θέλω να επισημάνω ότι είναι η πρώτη φορά που σε εκδήλωση του συλλόγου μας παρευρίσκεται ο Δήμαρχος της πόλης μας. Και αυτό μεταξύ των άλλων, το εκλαμβάνουμε σαν μια αλλαγή της αντιμετώπισης των αθλητικών συλλόγων από τη νέα Δημοτική αρχή.

Η φετινή μας γιορτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ο νέος χρόνος που μόλις ξεκίνησε αποτελεί και την επέτειο για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του συλλόγου μας. Από το 1985 και για 30 συνεχόμενα χρόνια η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει τις καλύτερες δυνατόν ευκαιρίες στα παιδιά της περιοχής μας για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Θεωρήσαμε ότι αυτή η σημαντική χρονική στιγμή είναι η πιο κατάλληλη για να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή που επί πολύ καιρό ήταν στο σχεδιασμό μας. Επιλέξαμε ένα καινούργιο λογότυπο, πιο σύγχρονο, πιο μπασκετικό και σήμερα κάνουμε την επίσημη παρουσίασή του.


Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών συνεχώς συρρικνώνεται και η διαχείρισή του γίνεται ολοένα πιο σημαντική και κρίσιμη. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι μέρος του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Με τους κινδύνους που παραμονεύουν κάθε στιγμή στον ελεύθερο χρόνο του παιδιού, το «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ” δυστυχώς δεν είναι αρκετό πια. 

Μέσα από την ενασχόληση με τον αθλητισμό τα παιδιά:
·         Μαθαίνουν να διαχειρίζονται  την ήττα και τη νίκη, την επιτυχία και την αποτυχία που και τα δύο είναι αναπόφευκτα μέρος της ζωής
·         Κατανοούν τη σημασία και την αποτελεσματικότητα της ομαδικής δουλειάς και της κοινής προσπάθειας
·         Αναγνωρίζουν την αξία και την ανωτερότητα του συμπαίκτη και του αντιπάλου
·         Αντιλαμβάνονται την αξία που έχει η κατανόηση στο λάθος και στην αδυναμία του συμπαίκτη
·         Εκπαιδεύονται στην πειθαρχία και την αυτοπειθαρχία
·         Πάνω από όλα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της προσπάθειας και της δουλειάς. Γιατί ο αθλητισμός είναι μια από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική δραστηριότητα, στην οποία αργά ή γρήγορα η προσπάθεια ανταμείβεται και ο καθένας απολαμβάνει τελικά αυτό που αξίζει.

Με αυτά οδηγό πορευόμαστε στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ. Προσπαθούμε μέσα από τον αθλητισμό να δώσουμε στα παιδιά τις ευκαιρίες ώστε να πάρουν όλα αυτά τα εφόδια, χρήσιμα για τη ζωή τους. Μερικές φορές κάνουμε λάθη στις επιλογές και στις κρίσεις μας και άλλες φορές παραλείψεις, ΑΛΛΑ πάντα κίνητρο μας είναι να κάνουμε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μια χρήσιμη και εποικοδομητική δραστηριότητα. Και φαίνεται ότι το κάνουμε καλά αφού κάθε χρόνο περισσότερα παιδιά έρχονται στις ακαδημίες μας. Κάθε χρόνο περισσότεροι γονείς αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον σύλλογό μας. Είναι πια βέβαιο ότι η προσπάθεια και το έργο που γίνεται στις Ακαδημίες μας, δεν είναι ούτε συγκυριακό, ούτε ευκαιριακό, ούτε τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα σταθερής άποψης, σωστών επιλογών, οργανωμένης και σχεδιασμένης προσπάθειας και συνεργασίας Διοίκησης, Προπονητών και γονέων.

Για 10ο συνεχόμενο χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών των ακαδημιών, δείγμα της ολοένα αυξανόμενης εμπιστοσύνης και αναγνώρισης. Η εφετινή αθλητική χρονιά ξεκίνησε με 220 παιδιά στις ακαδημίες και σύνολο 250 αθλητές στο σύλλογο. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν είχαμε τις γηπεδικές υποδομές ώστε να διαθέσουμε περισσότερες προπονητικές ώρες, ο αριθμός αυτός θα ήταν μεγαλύτερος προς όφελος των παιδιών.
Κατά μέσο όρο κάθε ΣαββατοΚύριακο για το διάστημα Οκτώβριος-Μάρτιος ο σύλλογος συμμετείχε σε τουλάχιστον 7-8 αγώνες. Μία ολόκληρη κινητοποίηση 100 τουλάχιστον παιδιών, γονέων, προπονητών και συνοδών οργανώνεται και εκτελείται σχεδόν πάντα στην εντέλεια. Το σημαντικότερο κέρδος αυτής της πλούσιας αγωνιστικής δραστηριότητας, είναι ότι κάθε ΣαββατοΚύριακο επί 7-8 μήνες το χρόνο, δεκάδες παιδιά επισκέφτηκαν σχεδόν ολόκληρη την Αττική, παίζοντας σε αγώνες και δοκιμάζοντας στην πράξη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την εβδομάδα στις  προπονήσεις, αντιμετωπίζοντας συνομήλικους αθλητές από άλλες κάποιες φορές μακρινές περιοχές και σε διαφορετικό περιβάλλον.
                                        
Για τα παιδιά των Ακαδημιών, οι αγωνιστικές διακρίσεις δεν αποτελούν πρωταρχικό, ούτε καν κύριο στόχο. Είναι όμως υγιές και σκόπιμο να μαθαίνουν τα παιδιά να αγωνίζονται για τη κατάκτηση της νίκης, μέσα από τους κανόνες που διέπουν το άθλημα και τηρώντας πάντα το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Όπως σε κάθε δραστηριότητα, έτσι και στον αθλητισμό, η διάκριση είναι η κυριότερη ανταμοιβή της προσπάθειας και κίνητρο για τη συνέχεια. Με αυτό το πνεύμα και με αυτούς τους όρους οι Ακαδημίες μας διακρίθηκαν για άλλη μια φορά σε όποια διοργάνωση έλαβαν μέρος, απόδειξη και της αγωνιστικής δουλειάς που γίνεται.
Δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε παιδί να συμμετέχει αφού κάθε τμήμα έλαβε μέρος και διακρίθηκε σε δύο τουρνουά, που στο μεγαλύτερο μέρος τους διεξήχθησαν ταυτόχρονα. Για την περίοδο 2013-2014:

·       Γεννηθέντες 2001:    Πρωταθλητές ΕΣΚΑ και 2η θέση μεταξύ 30 ομάδων στο τουρνουά “ΙΚΑΡΟΣ”
Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά τμήμα Ακαδημιών της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ κατακτά το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ
·       Γεννηθέντες 2002: Στο Final-Four μεταξύ 25 ομάδων στο τουρνουά “ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ”
·  Γεννηθέντες 2003:1η θέση μεταξύ 35 ομάδων στο τουρνουά  “ΙΚΑΡΟΣ” και 1η θέση μεταξύ 25 ομάδων στο τουρνουά  “ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ”
·         Γεννηθέντες 2004: 1η θέση μεταξύ 25 ομάδων στο τουρνουά  “ΑΜΥΝΤΑΣ” και 3η θέση μεταξύ 25 ομάδων στο τουρνουά  “ΙΚΑΡΟΣ”
                            
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους  κατ΄εξοχήν συντελεστές και πρωτεργάτες αυτών των επιτυχιών, τους εξαίρετους προπονητές μας. Χρήστο, Ανδρέα, Παναγιώτη, Κοσμά, Μιχάλη, Θέμη και Αλέξανδρε σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέπειά σας, για την εργατικότητά σας, και την αγάπη γι αυτό που κάνετε.

Σας ανέπτυξα εν συντομία την προσπάθεια που καταβάλει ο σύλλογός μας, μια προσπάθεια που έχει έναν και μόνο στόχο. Να φέρει και να κρατήσει στον αθλητισμό όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους. Η προσπάθεια μας αυτή, όπως και των άλλων αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας, γίνεται πιο αποτελεσματική και πιο ωφέλιμη για τα παιδιά όσο καλύτερες είναι οι συνθήκες. Και εδώ έρχεται να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο ο Δήμος σε δύο κυρίως τομείς. Αθλητικές υποδομές και οικονομική υποστήριξη.

Η κατάσταση των αθλητικών υποδομών του Παπάγου, δηλαδή των ανοιχτών γηπέδων και του ΕΑΚ, κυμαίνεται από ανεπαρκής έως άθλια. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ σε στοιχεία. Είναι πασιφανές θεωρώ σε όποιον τα χρησιμοποιεί είτε σαν αθλητής, είτε σαν γονιός είτε σαν επισκέπτης.

Σε ότι αφορά δε στην οικονομική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων του δήμου μας, δεν θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στο έργο που παράγουν και στην προσφορά τους.

ΟΜΩΣ επειδή σε ότι τουλάχιστον μας αφορά δεν υπήρξαμε ποτέ άδικοι και αχάριστοι οφείλουμε να τονίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή –που έχει μερικούς μόνο μήνες θητείας- δείχνει μια σημαντική μεταστροφή στην αντιμετώπιση των αθλητικών συλλόγων.

Σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση των συλλογών η Δημοτική αρχή, υπήρξε συνεπής για το 2014 ακολουθώντας μια δικαιότερη κατανομή της επιχορήγησης, στη βάση της δικής μας πρότασης για την καθιέρωση επιτέλους αντικειμενικών και διάφανων κριτηρίων. Υπάρχει δε η δέσμευση για αύξηση του συνολικού ποσού ενίσχυσης για το 2015. Το να απαιτείς περισσότερα είναι θεμιτό και λογικό, αλλά πιστεύουμε ότι στην κατάσταση που ζούμε σημαντικότερο είναι να διατίθενται σωστά τα υπάρχοντα. Εμείς ήδη έχουμε πρόταση για ακόμα πιο διάφανο και δίκαιο τρόπο κατανομής της ενίσχυσης μεταξύ των συλλόγων.

Σε ότι αφορά τώρα τις αθλητικές υποδομές. Το πρόγραμμα τεχνικών έργων του δήμου υπόσχεται λύσεις σε σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα. Οι ενέργειες που ξεκίνησαν σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Χολαργού μας κάνουν αισιόδοξους για τη συνέχεια. Αλλά το σημαντικότερο είναι η αλλαγή στην αντιμετώπιση. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναφέρω την κινητοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου τις φορές που χρειάστηκε. Ευχαριστούμε την κα Αντιδήμαρχο Τζίνα Αρβανίτη και τους τεχνικούς του Δήμου για την άμεση παρέμβασή τους όταν πλημύρισε το κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου. Χάρη στην παρέμβασή σε ημέρες αργιών, έγινε δυνατή η ομαλή εξέλιξη των αγώνων αλλά και η οριστική επίλυση του προβλήματος. Ξέρουμε ότι ο ΔΟΠΑΠ πρέπει να επιλύσει το οξύ πρόβλημα της αδειοδότησης και μετά να προχωρήσει σε έργα. Κάναμε υπομονή πολλά χρόνια, μπορούμε να περιμένουμε λίγο (λίγο όμως) ακόμα. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν απόλυτα αναγκαίες εργασίες που επιβάλλεται να γίνουν στα ανοιχτά γήπεδα.

Αν όλοι συμφωνούμε ότι ο αθλητισμός είναι μια ωφέλιμη και εποικοδομητική δραστηριότητα που θα δώσει  ασφαλή διέξοδο στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο των παιδιών, τότε πρέπει να φροντίσουμε να γίνει ελκυστικός ώστε να αντιμετωπίσει όλες τις άλλες επιβλαβείς δραστηριότητες. Και για να γίνει ελκυστικός στα παιδιά και τους νέους χρειάζονται ασφαλή και στεγνά γήπεδα, με κατάλληλους αγωνιστικούς χώρους, με καλό φωτισμό, με αποδυτήρια και τουαλέτες, με πόσιμο νερό.

Δεν μπορεί κανένας να έχει αντίρρηση ότι προτεραιότητα έχουν οι σχολικές υποδομές, οι παιδικοί σταθμοί και η κοινωνική ευαισθησία, αλλά κάπου αμέσως μετά θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ο αθλητισμός, όχι αυτός κάθ’ εαυτος σαν αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα αλλά σαν μια ακόμα σημαντική διαδικασία και ευκαιρία για τη σωστή και την ισόρροπη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων.

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι της νέας Δημοτικής αρχής. Σε ότι μας αφορά ξεκινήσατε καλά και σας ευχαριστούμε. Ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Σε ότι αφορά στη νέα αθλητική χρονιά που ήδη ξεκίνησε:

  • Οι ακαδημίες μας συνεχίζουν να δουλεύουν με το ρυθμό, τις αρχές και τη φιλοσοφία που αναφέρθηκε. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και μέθοδος για την ανάπτυξη των ακαδημιών που συμπεριλαμβάνει και την προώθηση των ταλαντούχων παιδιών στα μεγαλύτερα τμήματα. Δεν δουλεύουμε στην τύχη, ούτε μόνο για την τρέχουσα κάθε φορά χρονιά. Κάθε τόσο αξιολογούμε το έργο μας, μαζεύουμε την εμπειρία μας και διορθώνουμε αν χρειάζεται την πορεία μας.
  • Το ανδρικό τμήμα συνεχίζοντας τη μεταβατική περίοδο, πλαισιωμένο από πολλούς νέους ηλικιακά αθλητές θα δώσει τον αγώνα για την παραμονή του στη Β΄Κατηγορία. Τα μέχρι τώρα δείγματα είναι θετικά.
  • Για πρώτη φορά, χάρη στον αριθμό πολλών αθλητών μικρής ηλικίας, υπάρχει και συμμετέχει στο πρωτάθλημα ΕΣΚΑ και τμήμα Under 22.
  • Το παιδικό τμήμα βλέπει με αισιοδοξία το αγωνιστικό του μέλλον, διαθέτοντας έναν από τους μικρότερους ηλικιακά μέσους όρους του πρωταθλήματος.
  • Είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη η διαθεσιμότητα μας για τη συνεργασία με τη Δήμο και τους άλλους αθλητικούς συλλόγους προς τον κύριο στόχο και σκοπό. Ολο και περισσότερα παιδιά στα γήπεδα
  • Βελτιώνουμε την επικοινωνιακή μας μεθοδολογία με την ολοένα αυξανόμενη χρήση του site και των e-mails, στην προσπάθειά μας για την καλύτερη και αποδοτικότερη επικοινωνία μαζί σας.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω:
  • Τους συνεργάτες μου μέλη του ΔΣ για την υποστήριξη και τη βοήθεια.
  • Τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ κο Μπελιτσιάκο και τις πρώην προέδρους των Σχολικών επιτροπών κες Τζίνα Αρβανίτη, Χρύσα Παρίση για την συνεργασία που είχαμε.
  • Τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Μιχάλη Τράκα και τα μέλη του ΔΟΠΑΠ για την προσπάθεια που κάνει
  • Τους προέδρους των Σχολικών επιτροπών κους Πετράκη και Δεμέστιχα για το ενδιαφέρον τους και τις προσπάθειές τους
  • Τους δ/ντες των Σχολείων για την κατανόηση στις ανάγκες μας και την συνεργασία τους.
  • Τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή των δραστηριοτήτων μας.
  • Τους υποστηρικτές μας
    • ΥΔΡΟΓΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ για την οικονομική ενίσχυση
    • Την 3Ε για την κάλυψη όλων των αναγκών μας σε νερό.
    • Τα βιβλιοπωλεία, φωτοτυπικά κέντρα Γιάννη και Καρολίνας Πασιαλή για τη συνεχή υποστήριξη στις εκτυπωτικές ανάγκες μας
    • Το καφέ “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” για την οικονομική ενίσχυση
    • To Super-Market Σκλαβενίτη για την υποστήριξη της σημερινής μας εκδήλωσης
  • Όλους τους διαιτητές και τους κριτές μπάσκετ της Αττικής για το έργο που επιτελούν σε δύσκολες συνθήκες. Τους στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.
  • Τους ακούραστους, και αφοσιωμένους προπονητές μας.
  • Αλλά πάνω από όλους τους γονείς των αθλητών μας για το ενδιαφέρον σας, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε.

Εκ μέρους του ΔΣ και των μελών της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ και ΠΡΟΟΔΟ.


Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν

  • Αρης  Ζαχαρίας για την τρακονταετή αδιάκοπη κα πολύτιμη προσφορά του στο σύλλογο
  • Τμήμα 2001 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος promini ΕΣΚΑ και του προπονητή τους Κοσμά Μελισσάρη-Παπανικολάου.
  • Τμήμα 2003 για την κατάκτηση της 1ης θέσης στα τουρνουά “ΙΚΑΡΟΣ-Ανδρέας Μιαούλης” και “ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ-ΕΣΠΕΡΟΥ” και του προπονητή τους Θέμη Δαγρέ.
  • Επιτυχόντες αθλητές του συλλόγου, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
·         ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ για την άνοδο στην Β΄Κατηγορία
  • ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
o    Γιώργο Γεωργιάδη - Ιατρός Καρδιολόγος.
o    Νεοπτολέμος (Μάκης) Σεργίδης - Ορθοπαιδικός Χειρουργός
o    Κώστας Ψαρογιώργος και Στάυρο Τόιλο του Κέντρου Φυσικοθεραπείας ΙΑΣΩ General.
o    Ιωάννης Παπούλιας - Motion Graphics Artist
  • ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ του συλλόγου για την δουλειά τους, την αφοσίωση την προσήλωσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου