Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΑΜΠΑΝΗ; ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ &...ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!! ΤΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!

ΣΑΜΠΑΝΗΣ, ΔΗΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”

            Στην σημερινή Ελλάδα της απόλυτης κατάπτωσης και του απόλυτου ευτελισμού των αξιών, πέρασε “αβρόχοις ποσίν” ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα. Αντίθετα στην γείτονα χώρα της Αλβανίας, ο θόρυβος που έχει προκληθεί από αυτό το ζήτημα δε λέει να κοπάσει μέχρι σήμερα. Και πιο συγκεκριμένα:



            Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών που διεξήχθη στο Καζακστάν το Νοέμβριο του 2014, δυο Αλβανοί αθλητές “πιάστηκαν” ντοπαρισμένοι και τα μετάλλιά τους τα πήραν Έλληνες αθλητές. Αυτό ήταν το θέμα που άνοιξε από πλευράς Αλβανικής Ομοσπονδίας τον ασκό του Αιόλου και ακολούθησαν φοβερές και ατιμωτικές κατηγορίες κατά του Λεωνίδα Σαμπάνη – πρώην Ολυμπιονίκη με τα Εθνικά μας χρώματα – τεχνικού διευθυντού στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, σύμφωνα και με δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας και πρώην Βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα.   
           Υπεύθυνος για τα θετικά δείγματα των Αλβανών Ντανιέλ Γκοντέλι και Χουσεΐν Πουλάκου σε στανοζολόλη είναι ο Λεωνίδας Σαμπάνης, που είχε αναλάβει επίσημα θέση ομοσπονδιακού προπονητή της Αλβανίας και υπό τις οδηγίες του προπονούνταν οι αθλητές που βρέθηκαν θετικοί». Προχωρώντας στις καταγγελίες του ισχυρίστηκε πως: «…υπάρχουν και χαρτιά που αποδεικνύουν αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Σαμπάνης είναι προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Αλβανίας και υπάρχει συμβόλαιο. Είχαμε συναντηθεί και μου εγγυήθηκε ότι οι αθλητές μας είναι αθώοι. Ήλεγχε τρεις Ελληνες αθλητές και τρεις Αλβανούς και οι δικοί μας είναι θετικοί. Το συμβόλαιο με αυτόν περιλάμβανε προπόνηση στο Ελληνικό Ολυμπιακό Κέντρο, ιατρική φροντίδα, αποκατάσταση και εγγύηση ότι δεν θα είχαν προβλήματα με ντόπινγκ. Αναρωτιέμαι: ποια χώρα ήθελε να μας βλάψει; Νομίζω ότι είναι η Ελλάδα αυτή που μας ζήλευε, αλλά αυτό θα το αφήσουμε για μετά».
Ένα μέρος αυτής της σφοδρής αντίδρασης του προέδρου της Αλβανικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Ελέζ Γκιόζα, σας παραθέτουμε παρακάτω (οι δηλώσεις φιλοξενήθηκαν στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας Top Channel): «
            Όπως διαπιστώνουμε από τις παραπάνω δηλώσεις η Αλβανία προτίθεται να δώσει και πολιτικές διαστάσεις σε ένα ζήτημα που ούτως ή άλλως είναι πολύ σοβαρό και έχει ενταφιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΟΑΒ. Και είναι από μόνο του μέγα θέμα, από τη στιγμή κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΑΟΑΒ ισχυρίζεται πως ο Ολυμπιονίκης μας Λεωνίδας Σαμπάνης, είχε συμβόλαιο μαζί τους για να προπονεί τους Αλβανούς αθλητές ως αρχιπροπονητής. Και θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχε ευαισθητοποιηθεί ο αρμόδιος Υπουργός για να λάμψει την αλήθεια, εφ΄ όσον ο Σαμπάνης είναι αξιωματικός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Πόσο μάλλον, όταν όλοι γνωρίζουμε πως οι αρσιβαρίστες της Εθνικής Αλβανίας προπονήθηκαν επί δυο μήνες το περασμένο καλοκαίρι στη Νίκαια και φιλοξενήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, μαζί με τους Έλληνες αρσιβαρίστες. Και όταν ο Ελέζ Γκιόζα ισχυρίζεται ότι αυτή η φιλοξενία έγινε με πρωτοβουλία του Λεωνίδα Σαμπάνη!! Πρέπει επίσης, να μάθουμε εάν αυτό το συμβόλαιο ήταν επί αμοιβή ή έγινε στο πλαίσιο των διαχρονικών καλών σχέσεων που έχει ο Λεωνίδας Σαμπάνης καθώς και ο Πύρρος Δήμας με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντυ Ράμα!! Άμεσα λοιπόν, θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση από τη στιγμή που ρεπορτάζ από αλβανικά μέσα αναφέρουν για συνάντηση Σαμπάνη – Γκιόζα πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα!!
          
  Ωστόσο, αυτό που δεν έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, το έπραξε ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΑΒ Νικόλαος Δεπούντης. Ο κ. Δεπούντης στις 19 Δεκεμβρίου 2014 κατέθεσε στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών – αρ. πρωτ. 3093 – μηνυτήρια αναφορά επισυνάπτοντας 12 αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η Εισαγγελία στο έργο της. Αυτό το στοιχείο φέρνει κατ΄ αποκλειστικότητα στο φως, σήμερα η εφημερίδα μας. Ο κ. Δεπούντης ως Έλλην πολίτης, ζητά από την Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών να ενεργήσει για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα στον ελληνικό και τον αλβανικό Τύπο, της συμμετοχής δηλαδή, σε αυτή τη συναλλαγή μέσω συμβολαίου με άλλη χώρα, Ελλήνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας. Οφείλουμε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδος μας, να αποκαλύψουμε πως μια ομάδα πολιτών προτίθεται τις επόμενες ημέρες να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά και στις πολιτικές δικαστικές αρχές της χώρας.
            Από πλευράς μας, επικοινωνήσαμε με τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΑΒ κ. Νικόλαο Δεπούντη και μας αποκάλυψε πως στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΟΑ την 30η Οκτωβρίου 2014 (πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), έθεσε δυο ερωτήματα στον νυν πρόεδρο Πύρρο Δήμα και τα οποία έχουν μείνει αναπάντητα μέχρι σήμερα:
·         «Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά γυμνάζεται η Εθνική Ομάδα της Αλβανίας, χρησιμοποιώντας το κλειστό γυμναστήριο καθώς και τα όργανα της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δυο Ομοσπονδιών; Υπάρχει όφελος για την Ομοσπονδία μας από αυτές τις παροχές της; 
·         O πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κάλεσε τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Αδριανό, για να τύχει ενημέρωσης των γεγονότων που συνέβησαν στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των Εθνικών Ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας, όπου επιδείχθηκε για άλλη μια φορά ο ακραίος αλυτρωτισμός της γείτονας χώρας, με τις αξιώσεις τους για ελληνικά εδάφη. Συμφωνείτε με αυτές τις ενέργειες; Εξακολουθείτε να αποδέχεσθε τη φιλία σας με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντυ Ράμα;
      Συμπερασματικά, θα αναμένουμε να δούμε τι θα πράξει η Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών στην μηνυτήρια αναφορά του κ. Δεπούντη. Επίσης, έστω και αργά θα περιμένουμε να δώσει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα ο κ. Δήμας, από τη στιγμή που στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ζητά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Γιατί, η Ελλάδα κ. Δήμα σηκώνεται με τόλμη και λεβεντιά. Κάντε λοιπόν, πράξη αυτό που λέτε στα προεκλογικά φυλλάδιά σας: “Να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα”.      

Υ.Γ. Στην μηνυτήρια αναφορά, γίνεται αναφορά και στο άρθρο μου που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” και το Makeleio.gr: “Πύρρος Δήμας και Έντι Ράμα”.

     
              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου