Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΩΣ ΤΙΣ 3.00 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΑ CAFE'-ΜΠΑΡ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

Η...ρόδα γύρισε! Με απόφαση του...τοπικού συμβουλίου Χολαργού, εννέα (9) επιχειρήσεις cafe'-μπαρ της πόλης θα κρατούν τις...


επιχειρήσεις τους ανοιχτές ως τα ξημερώματα στις 3.00!!! Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το ωράριο, μετά βίας έφθανε στις 12.00 τα μεσάνυχτα και με τα...στραβά μάτια ως τη 1.00 π.μ.. Σήμερα όμως, το καθεστώς αλλάζει και, όπως λένε μερικοί, ο Χολαργός μεταμορφώνεται σε...μπαρούπολη! Προφανώς, η πόλη του κραταιού Περικλή προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής, που θέλει την... ανάπτυξη της χώρας να περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από τα ξενυχτάδικα και την...κρεπάλη μέχρι πρωίας! Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι τα μοναδικά καταστήματα που ανοίγουν  πλέον στον Χολαργό είναι επιχειρήσεις εστίασης (σουβλατζίδικα, εστιατόρια) και μπαρ! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αφορά μόνον στα 9 αυτά καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, κάτι που σημαίνει ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις που θα θιγούν λόγω του "αθέμιτου" ανταγωνισμού, θα προβούν σε ανάλογες αιτήσεις προς τον δήμο, προκειμένου και αυτές να λάβουν παρόμοια αδειοδότηση! 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μας, οι επιχειρήσεις αυτές κινήθηκαν μέσω ενός συγκεκριμένου δικηγόρου, ειδικευμένου σε θέματα επέκτασης ωραρίου λειτουργίας νυχτερινών κέντρων!
Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση και που θα θέλαμε απάντηση από πλευράς της αγαπητής Κατερίνας Γκούμα (προέδρου του τοπικού συμβουλίου Χολαργού) είναι πώς και γιατί το τοπικό συμβούλιο και όχι το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση για την επέκταση του ωραρίου των 9 επιχειρήσεων στον Χολαργό! Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αυτή; Τα τοπικά συμβούλια έχουν πλέον και αποφασιστικό (όχι μόνο γνωμοδοτικό) χαρακτήρα; 

12 σχόλια:

  1. ΔΩΣΕ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΑΡΤΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ .

    ΓΙΑΤΙ 3 ΚΑΙ ΟΧΙ 5 ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ 24/7 ;

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ 2-3 ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ ΑΛΛΟΥ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ STUDIO MASSAGE ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ ΦΡΑΜΠΑΛΑΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΥΟ STUDIO ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΤΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει καταλαβαμε την ελλειψη !!!

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .
      ΕΓΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΩ.

      Διαγραφή
  2. "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ....... ΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΕ ΧΑΖΕΜΕΝΕ ?!?!? ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ??? ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτης Μακρίδης18 Ιουνίου 2015 στις 11:04 μ.μ.

    Αγαπητέ κύριε Βραχιολίδη
    επειδή διαπιστώνω κάποια σύγχυση επί του θέματος ενημερώνω τους αναγνώστες σας ότι με την ΑΔΑ 69ΝΣΩΞ1-Τ67, Απόφ. 74-2/4/15 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι αρμόδιο για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος είναι εφ' εξής το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού. Εν προκειμένω η απόφαση επέκτασης ωραρίου ελήφθη στη συνεδρίαση της 16/6/15 με τέσσερις ψήφους υπέρ, δύο κατά και μια λευκή. Πιο συγκεκριμένα, την επέκταση υπερψήφισαν οι: Γκούμα Κατερίνα, Παπαγιάννη Ιωάννα, Κουντούρης Χάρης. Καταψήφισαν οι: Κώνστα Κωνσταντίνα και Παναγιώτης Μακρίδης. Λευκό, ο Ζήκας Δημήτρης.

    Φιλικά
    Παναγιώτης Μακρίδης
    Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτης Μακρίδης18 Ιουνίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

      Υ.Γ. Εκ παραδρομής παρέλειψα το όνομα του τετάρτου Κοινοτικού Συμβούλου ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση. Του Φιλόσοφου Αλέξανδρου. Ζητώ συγγνώμη για την παράλειψη.

      Διαγραφή
  4. 25 μαγαζια εκαναν αιτηση για παραταση ωραριου,το ψηφισε το τοπικο συμβουλιο και μετεπειτα το δημοτικο συμβουλιο...αλλα γιατι σας ενοχλει τοσο πολυ ??? ισα ισα που θα εχετε παραπανω διαφημισεις στη σελιδα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ "ΠΑΙΡΝΟΥΝ" ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ .............ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ....ΒΟΛΕΥΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπράβο Μακρίδη και Κώνστα για τη ψήφο σας !!
    επιτέλους καποιοι έχουν τσίπα και δεν ξεπολρώνου προεκλογικα γραμματεια για τα παρτυ που εκαναν στα μπαρ της περιοχής .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KAI KATHGOROYSATE TON ΞΥΔΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΑΠΑΓΙΩΤΕΣ ΚΑΤΩ ΖΩΝΗΤΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ BRDE MEXRI PRVIAS!!!!!!!TO KALO PAIDI O APOSTOLOPOYLOS...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κύριε Βραχιολίδη,

    Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας μουσικής. Σύμφωνα με την 75/2015 κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (και όχι 74/2015 όπως αναφέρθηκε στα σχόλια) την οποία παραθέτω παρακάτω, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού αποφασίζει για την παράταση ή μη, του ωραρίου λειτουργίας μουσικής των καταστημάτων.
    Να διευκρινίσω επίσης, ότι το ωράριο λειτουργίας μουσικής και ειδικότερα η παράταση αυτού, χορηγήθηκε για πρώτη φορά σύμφωνα με τη 240/2013 κανονιστική απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, κατά μεν τη χειμερινή περίοδο μέχρι τη 01:00 (πρωινή), κατά δε τη θερινή περίοδο, μέχρι 02:00 (πρωινή).
    Κατάστημα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα του επιτρέπεται η παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής. Και όταν αναφέρω προϋποθέσεις, δεν εννοώ μόνο το Νομικό πλαίσιο, αλλά και την όχληση που τυχόν δημιουργεί στους περίοικους και βεβαιώνεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Αστυνομία, Υγειονομικό), το αναφέρει δε ρητά και η κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Ο κεντρικός πυλώνας του Συμβουλίου της Δ.Κ.Χ. γύρω από τον οποίο κινούνται όλα τα υπόλοιπα, είναι ο δημότης, και θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στοχεύουμε πάντα στην ποιότητα διαβίωσής του στον τόπο που διαμένει.

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 75/2015 με AΔΑ 69ΝΣΩΞ1-Τ67
    Έγκριση της υπ’ αριθ. 10/2015 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 240/18-12-2013 Κανονιστικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού σχετικά με την αδειοδότηση και τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.
    (1) Χορηγείται, έπειτα από αίτηση των ενδιαφερομένων, από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, σύμφωνα με την παραγρ. 1β άρθρου 83 ν.3852/2010, την παραγρ.3 άρθρου 3 της υπ’ αριθ. 3/1996 Αστυνομική Διάταξης (ΦΕΚ 15Β/1996) και τα καθοριζόμενα κατωτέρω με την παρούσα απόφαση, εκδιδομένης σχετικής Απόφασης Δημάρχου.
    (2) Ανακαλείται (αφαιρείται) προσωρινά (εφ’ όσον διαπιστωθεί παραβίαση των όρων λειτουργίας αυτής ή εφ’ όσον υπάρχουν παράπονα των περιοίκων τα οποία θα κριθούν από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας ως εύλογα και δικαιολογημένα) από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, σύμφωνα με την παραγρ.5 άρθρου 3 της υπ’ αριθ. 3/1996 Αστυνομικής Διάταξης (ΦΕΚ 15Β/1996), εκδιδομένης σχετικής Απόφασης Δημάρχου.
    (3) Ανακαλείται (αφαιρείται) οριστικά (εφ’ όσον διαπιστωθεί καθ’ υποτροπή παραβίαση των όρων λειτουργίας αυτής ή εφ’ όσον υπάρχουν παράπονα των περιοίκων τα οποία θα κριθούν από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας ως εύλογα και δικαιολογημένα) από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, σύμφωνα με την παραγρ.1 άρθρου 21 Ν.2690/1990 (Κύρωση Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις), εκδιδομένης σχετικής Απόφασης Δημάρχου

    Με εκτίμηση
    Γκούμα Κατερίνα
    Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή