Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ! ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ!! ΠΑΡΑΤΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

Του Gustave Rey

Μηνύματα άτακτης οπισθοχώρησης της Ελληνικής πλευράς καταφθάνουν απο τις Βρυξέλλες, τη στιγμή που επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα τσακάλια του ΔΝΤ Τόμσεν και Γκόγιαλ...


Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν προπαρασκευαστικού τύπου συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκπροσώπους της Κομισιόν και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις.

Αναμένονται συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΚΤ και του ΕSM και η αναλυτική παρουσίαση ανά θεματική ενότητα απο την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με επικεφαλής τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά.

Είναι πιθανό το ενδεχόμενο η συμφωνία να περιλαμβάνει παράταση λίγων ή και πολλών μηνών της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, με την Αθήνα να αναλαμβάνει δεσμεύσεις για την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και για την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα μπορεί να συναινέσει στα εξής:

- μείωση μισθών και συντάξεων από πάνω προς τα κάτω, αποκλείοντας την κατάργηση του ΕΚΑΣ που ζητούν οι δανειστές

- αναθεώρηση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα της πρότασης Γιούνκερ, 1% του ΑΕΠ φέτος, 2% για το 2016, 3%για το 2017

- στο ασφαλιστικό, οι δυο πλευρές είναι σύμφωνες στην ενοποίηση των ταμείων και στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων

- στον ΦΠΑ η Αθήνα επιμένει στο τρίπτυχο (6,5%-13%-23%)

Στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ελληνική αποστολή, ενώ στο Μαξίμου πραγματοποιούνται και συσκέψεις για την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης.

http://kourdistoportocali.com, volcanotimes.com

1 σχόλιο: