Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΕΠΑΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!!

«Το χρέος είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της...

συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους. Σύμφωνα και με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, «όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην Προκαταρκτική Έκθεση καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι το πόρισμα της επιστημονικής ομάδας περιλαμβάνει εννέα κεφάλαια.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο επισημαίνεται ότι «η αξιοπρέπεια του λαού βαραίνει περισσότερο από το παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος».
Παράλληλα, αναλύεται το πώς θα μπορούσε να θεμελιωθεί στην ελληνική περίπτωση μία μονομερής αποκήρυξη παράνομου χρέους:
«Τα νομικά επιχειρήματα που επιτρέπουν σε ένα κυρίαρχο κράτος να αποκηρύξει μονομερώς το παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο χρέος είναι πολλαπλά• όσον αφορά την ελληνική περίπτωση, μια τέτοια μονομερής κυριαρχική πράξη θα μπορούσε να θεμελιωθεί στα εξής επιχειρήματα:
καταρχάς στην κακή πίστη την οποία επέδειξαν οι δανειστές, ωθώντας την Ελλάδα να παραβιάσει το εσωτερικό της δίκαιο και τις διεθνείς της υποχρεώσεις σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη νομική υπεροχή και προτεραιότητα των ανθρώπινων δικαιωμάτων απέναντι σε διεθνείς συμφωνίες, όπως εκείνες που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους δανειστές ή με την Τρόικα. Τη χρήση καταναγκασμού. Την επιβολή άδικων και ανεπιεικών όρων, οι οποίοι κατάφωρα παραβιάζουν το Σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία.
Τέλος, το δικαίωμα το οποίο αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο στο κράτος, να παίρνει μέτρα ενάντια σε παράνομες ενέργειες δανειστών, οι οποίες πλήττουν τη δημοσιονομική του κυριαρχία, το υποχρεώνουν να αποδεχθεί παράνομα, αθέμιτα και επονείδιστα χρέη, και παραβιάζουν την οικονομική του αυτοδιάθεση και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: /ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ, 
ert.gr/z-konstantopoulou-eponidisto-ke-epachthes-to-chreos/ (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου