Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΕΚΠΛΗΞΗ! Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ! ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ.....

Ο Μπάμπης Στάικος, ο γνωστός σε όλους τους Παπαγιώτες-Χολαργιώτες αρχιτέκτονας, αποφάσισε να γίνει λογοτέχνης και όπως φαίνεται θα πετύχει. Μόλις εξέδωσε το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο το οποίο θα...


παρουσιάσει στις 10 Ιουλίου από τις εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ. 
Ο ίδιος ο συγγραφέας απευθύνει την παρακάτω  πρόσκληση:
Στο χώρο Εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγίας Ειρήνης 17-Μοναστηράκι), στις 10 Ιουλίου (ώρα 20.30), σας προσκαλώ στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου μου με τίτλο "ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.". 
Η Παρουσία σας θα είναι τιμή μου
Μπάμπης Στάϊκος. 
Τι είναι λοιπόν το ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ. ;
Το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου
του Μπάμπη Στάικου
Πρόκειται για ιστορία που βασίζεται σε αληθινό περιστατικό του 1980 στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Ουσιαστικά, η πρώτη εξέγερση κατά του δικτατορικού καθεστώτος στην ίδια χώρα έγινε 10 χρόνια πριν το 1989, από ξένους φοιτητές. 
Οι τέσσερις φίλοι της ιστορίας, ο "ΠΟ", ο "Σ", Ο "Μ" και ο "ΠΥ" πρωτοστάτησαν σ'αυτή την εξέγερση κατά του καθεστώτος, μην μπορώντας να αντέξουν την τουλάχιστον άδικη στάση εκ μέρους του. 
Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία ο συγγραφέας προσπαθεί να δημιουργήσει χαρακτήρες, συμπεριφορές και καταστάσεις παίζοντας σε πολλά σημεία με τον υπερρεαλισμό και την ποίηση.
Ο τίτλος ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ. παραπέμπει στα αρχικά  των ονομάτων των πρωταγωνιστών που την εποχή Τσαουσέσκου λειτουργούσαν ως συνθηματικά "ΠΟ" είναι ο "Πολυακόρεστος", "Σ" ο "Σπάρτακος", "Μ" ο"Μικρός" και "ΠΥ" ο "Πυρηνικός". "Πυρηνικός" είναι ίδιος ο συγγραφέας Μπάμπης Στάικος.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ως συγγραφέας.

1 σχόλιο: