Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ; ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ Β. ΗΠΕΙΡΟ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι εχθροί της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας μας ζώνουν όλο και περισσότερο. Το έγκλημα που έγινε στην αρχαία Παλμύρα είναι έγκλημα κατά του πολιτισμού που φέρει τη σφραγίδα του αρχαιοελληνικού ΄πολιτισμού (ελληνιστική περίοδος). Έρχονται κι εδώ οι βάρβαροι να χτυπήσουν εντός Ελλάδος. Η Ακρόπολη κι ο Παρθενώνας κινδυνεύουν, το λέμε και το ξαναλάμε. Δείτε τι έκαναν οι Αλβανοί στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου τους Δρυμάδες. Την ισοπέδωσαν, Και δεν μιλάει κανείς στη χώρα μας., Ασχολούνται μόνο με το ποια κυβέρνηση θα υπηρετήσει το 3ο Μνημόνιο!
Το παρακάτω ρεπορτάζ από το neb.gr:
Νύχτα, ώρα  4:00, ξημερώματα της  26ης Αυγούστου 2015 και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κατεδάφισαν οι Αλβανοί τον Αγ. Αθανάσιο στους Δρυμάδες.
Ιστορικό
Έκπληκτοι οι κάτοικοι του χωριού είδαν τις τοπικές αρχές να ξεκινούν...

την περασμένη Πέμπτη το γκρέμισμα του Ιερού Ναού. Η αιφνίδια κατεδάφιση, χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ούτε στους κατοίκους ούτε στον ιερέα του χωριού, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης και προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι το απόγευμα της ίδιας ημέρας συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Ναού, με αποτέλεσμα να σταματήσει η καταστροφή.
Αυτό το οποίο διέρρευσε αργότερα από το δημαρχείο, είναι πως υπάρχει ρητή εντολή να γκρεμιστεί ο Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου διότι είναι χτισμένος σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο απ' την Αλβανική κυβέρνηση.
Η  Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» καταγγέλλει την «κατάπτυστη επιχείρηση των υπαλλήλων του Δήμου Χιμάρας για την κατεδάφιση του Ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες. Ο ναός αυτός είχε κατεδαφιστεί από το κομουνιστικό καθεστώς και ανακατασκευάστηκε το 1992 από τους πιστούς του χωριού οι οποίοι θεωρούσαν αδιανόητο πως θα βίωναν ξανά το ίδιο μαρτύριο, σε χρόνους «δημοκρατίας».
Έντονη υπήρξε και η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου, με την οποία καταγγέλλει τα γεγονότα κι εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ορθοδόξους της περιοχής.
Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια, επισημαίνοντας ότι η βίαιη απομάκρυνση και η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού καθώς και οι εκτεταμένες καταστροφές στις οποίες προέβησαν υπάλληλοι του Δήμου Χιμάρας είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οιουδήποτε τυχόν νομικού ισχυρισμού και σαφέστατα δεν συνιστούν συστατικά στοιχεία χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Υπογραμμίζει επίσης ότι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικά εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.
Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένει εξηγήσεις και την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης και προσθέτει ότι η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα και οι Προξενικές μας Αρχές στην περιοχή έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν και να φροντίζουν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα. Σημειώνεται ότι το επεισόδιο αυτό επιβαρύνει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας -Αλβανίας , καθώς είναι γνωστό ότι, πέραν των προβλημάτων της μειονότητας , υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την ακύρωση της συμφωνίας του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες, ενώ τα προβλήματα εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού παραμένουν ψηλά στην πολιτική ρητορική του αλβανικού πολιτικού συστήματος.

Φωτογραφίες: Αντώνιος Νέτσος

1 σχόλιο:

  1. Η Παγκοσμιοποίηση έχει ως στόχο την αποχριστιανοποίηση της
    κοινωνίας.
    Ποιος θα πάει κόντρα στην Παγκοσμιοποίηση;;;;
    Δεν γνωρίζουμε ποιοι κινούν τα νήματα της Παγκοσμιοποίησης;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή