Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Το αποκαλυπτικό ρεποτάζ που φέρνει στη δημοσιότητα το newsbomb.gr λέει πολλά. Εμείς προσθέτουμε το "Φτύστε τους μην τους ματιάσετε"! Σαν δίδυμα μνημονιακά αδέλφια, μόλις βγήκαν από τον πειραματικό σωλήνα του Σόιμπλε και έχοντας προσκυνήσει το Μνημόνιο, δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν ομού το ξέσκισμα του λαού, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ! 

το ρεπορτάζ του  newsbomb.gr:
«Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε...». Πάνω σε αυτή τη...

λογική κινούνται τις τελευταίες ώρες οι «δυνάμεις της διαπλοκής» και οι «εργολάβοι της ενημέρωσης» που επιθυμούν να δημιουργήσουν κλίμα και να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών με τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας εις την οποία θα συμμετέχει οπωσδήποτε το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και διάφοροι άλλοι «πρόθυμοι» φιλοευρωπαϊστές και φιλομνημονιακοί.
Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες από το στρατόπεδο του Τσίπρα κάνουν λόγο για συνέχιση της συνεργασίας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Συγκεκριμένα οι σχεδιασμοί προβλέπουν συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛΛ του Π. Καμμένου, ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Αυτή είναι η στρατηγική του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr.
Όπως μας τόνιζε συνεργάτης του πρωθυπουργού, η περίπου επτάμηνη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ «ήταν άψογη, έντιμη, χωρίς αλληλοϋπονόμευση ή άλλα προβλήματα, γιατί λοιπόν να μη συνεχιστεί και μετά τις εκλογές»;
Όταν τον ρωτήσαμε, αν αυτό ισχύει και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μας απάντησε «φυσικά, εμείς δεν πάμε σε εκλογές για να κυβερνήσουμε μονοκομματικά.
Βέβαια η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής προϋποθέτει την είσοδο των ΑΝΕΛΛ στη Βουλή.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει, στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη, έδειχναν σε οριακή κατάσταση το κόμμα του Π. Καμμένου, σε ό,τι αφορά στην είσοδό του στην επόμενη Βουλή.
Ωστόσο στελέχη των ΑΝΕΛΛ δηλώνουν ότι αφενός επρόκειτο για δημοσκοπήσεις που έγιναν σε μη πραγματικό εκλογικό χρόνο και αφετέρου υπενθυμίζουν πολλές δημοσκοπήσεις προ των εκλογών του Γενάρη, που τους έδειχναν εκτός Βουλής και τελικά διαψεύστηκαν.
Απ’ την άλλη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, ότι «αν οι ΑΝΕΛΛ δεν μπουν στη Βουλή, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες αυτοδυναμίας μας»…
Σε κάθε περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας δεν θέλει συνεργασία ούτε με Ποτάμι, ούτε με ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά με Ν.Δ. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος σε όλες τις «κλειστές» συσκέψεις του στενού επιτελείου του.
Είναι όμως ζητούμενο το τι θα πράξει, εφόσον δεν κερδίσει αυτοδυναμία και οι ΑΝΕΛΛ δεν μπουν στην επόμενη Βουλή, σενάριο πολύ πιθανό σύμφωνα με αρκετούς πολιτικούς αναλυτές!
Απ’ τη μεριά τώρα των διαπλεκόμενων συμφερόντων (μιντιαρχών, εφοπλιστών, επιχειρηματιών) είναι σαφές, ότι προωθούν ακριβώς αυτό, δηλαδή μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι ή ακόμα και με τη Ν.Δ., ένα «μεγάλο συνασπισμό», όπως στη… Γερμανία.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι Το Ποτάμι τις τελευταίες μέρες έχει αισθητά χαμηλώσει τους τόνους της κριτικής προς τους ΑΝΕΛΛ και πλέον δεν θέτει ως προϋπόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τη μη συμμετοχή των ΑΝΕΛΛ σε μια τέτοια κυβέρνηση, ακριβώς επειδή παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής και θέλει να συμμετέχει σε μετεκλογική κυβέρνηση οπωσδήποτε…
Υπάρχει και μια άλλη στρατηγική. Αυτή του άτυπου συμβούλου της Φώφης Γεννηματά, του Κ. Λαλιώτη, ο οποίος προωθεί μια μελλοντική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που πάντως συναντά τη σφοδρότατη αντίδραση του Β. Βενιζέλου, ο οποίος συνεχίζει να έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον άλλοτε συνεταίρο του Αντ. Σαμαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου