Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟ-ΣΟΚ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΚΛΕΞΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

Θα ισοπεδώσει τα πάντα ο υποτακτικός στους τοκογλύφους Τσίπρας! Θέλει νωπή λαϊκή εντολή ώστε πλέον, ως χαρακτηρισμένος μνημονιακός, να ισοπεδώσει τα πάντα με νέα μέτρα-απόλυτου σοκ! Αυτά που θέλει να περάσει τον Οκτώβριο θα αποτελούν ταφόπλακα για τη χώρα και τον λαό. Ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει να παραδώσει στους δανειστές...

διαλυμένη τη χώρα και εξαθλιωμένο το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Θα τα ξεπουλήσει όλα, τσάμπα. 
Δείτε λοιπόν, όπως τα δημοσιεύει το news247.gr τα μέτρα-ταφόπλακα που θέλει να περάσει και θα περάσει ο Τσίπρας εφόσον ψηφιστεί εκ νέου Πρωθυπουργός:
Το φορο - σοκ για χιλιάδες φορολογούμενους μόλις άρχισε, καθώς όπως ορίζει το τρίτο Μνημόνιο, ορισμένα σκληρά μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τον Οκτώβριο και κάποια άλλα μέχρι τον Μάρτιο του 2016.
Ένα από τα πιο βαριά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί να ψηφιστούν τον Οκτώβριο - και να εφαρμοστούν από τις αρχές του επόμενου έτους 2016 - προβλέπει τη ριζική αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Στο εν λόγω μέτρο περιλαμβάνεται και η επαναφορά της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ στα τεκμαρτά εισοδήματα που προκύπτουν βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης, ακόμη και σε περιπτώσεις φορολογουμένων με πενιχρά πραγματικά εισοδήματα, προερχόμενα από τόκους ή και από πολύ χαμηλά ποσά ενοικίων ή ακόμη και από αμοιβές για περιστασιακή απασχόληση.

Αναλυτικά, ο βαρύς κατάλογος των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων που θα πρέπει να ψηφιστούν τον Οκτώβριο περιλαμβάνει:

- Την αναμόρφωση και ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις κλίμακες φορολογίας των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων.
Η ενσωμάτωση της  ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις φορολογικές κλίμακες θα οδηγήσει στη μείωση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στην αυτοτελή κλίμακα υπολογισμού της συγκεκριμένης εισφοράς.
- Την κατάργηση εξαιρέσεων και απαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
- Την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα εισοδήματα από ενοίκια. Ο χαμηλός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.
- Tην περικοπή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που χορηγείται με τη μορφή επιδότησης της αγοράς του καυσίμου βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων.
- Την επανεξέταση των διατάξεων της φορολογίας κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.
- Την επανεξέταση των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με κύριο στόχο την αυστηροποίηση των μέτρων για την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου.
- Την άρση των νομικών εμποδίων για την πρόσβαση των φορολογικών αρχών στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων, ακόμη και στις κατοικίες τους εφόσον έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη, προκειμένου να διεξάγονται εγκαίρως οι φορολογικοί έλεγχοι.
- Τη σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου