Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΖΙΑΝΤΖΙΝ!

Μία νέα, μικρή έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην αποθήκη με τα επικίνδυνα υλικά στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν, στην Κίνα, όπου δύο ισχυρές εκρήξεις έλαβαν χώρα...

την Τετάρτη, μετέδωσε σήμερα η Κινεζική Κεντρική Τηλεόραση (CCTV).
"Μία μικρή έκρηξη καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της Τιαντζίν", ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.
Σύμφωνα με το CCTV, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 7.00 π.μ. τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας). Φλόγες και λευκός καπνός αναφέρθηκε να υψώνονται από το σημείο.
Δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Τιαντζίν, ένα σημαντικό λιμάνι και πετροχημικό κέντρο βορειοανατολικά του Πεκίνου, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 112 άνθρωποι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο κυβερνητικό απολογισμό. Περίπου 95 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, οι 85 από αυτούς πυροσβέστες. Περίπου 720 άλλοι νοσηλεύονται, περιλαμβανομένων 25 που έχουν τραυματιστεί σοβαρά και 33 των οποίων η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη.
Οι ισχυρές εκρήξεις και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν από εύφλεκτα προϊόντα που φυλάσσονταν στην αποθήκη μαζί με επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως κυανιούχο άλας. Χθες, υψηλόβαθμος κινέζος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες τόνοι πολύ τοξικού κυανιούχου άλατος βρέθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.
Ο αξιωματούχος είπε πως τα κατεστραμμένα εμπορευματοκιβώτια με την τοξική ουσία ελέγχονται με χημικά διαλύματα και ότι σύντομα θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου