Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΣΕΙΕΤΑΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΟ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΑΝ! ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 2006! ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ!

Ένα τεράστιο σκάνδαλο, που αφορά τους Γερμανούς, αποκαλύπτει το κορυφαίο περιοδικό της χώρας, το Spiegel.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξαγόρασε ψήφους από την Ασία, έναντι 9,5 εκατομμύριων ευρώ, για να αναλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006....

Γνώστες αυτής της κίνησης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ήταν τόσο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ (τότε επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης της διοργάνωσης) όσο και ο Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ (νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας), αλλά και άλλα μεγαλοστελέχη της ομοσπονδίας.
Από αυτά τα 9,5 εκατ., τα 6,7 προήρθαν από την Adidas! Ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas, Ρομπέρ Λουί Ντραϊφούς (σ.σ. απεβίωσε το 2009) είχε βοηθήσει τους Γερμανούς και αφού η... δουλειά έγινε, έναν χρόνο πριν από τη σέντρα της διοργάνωσης, ζήτησε τα χρήματά του πίσω.
Oι Γερμανοί έψαχναν τρόπο να τα επιστρέψουν, καθώς το ποσό αυτό δεν είχε καταχωρηθεί στους προϋπολογισμούς της οργανωτικής επιτροπής. Τελικά, το ποσό επεστράφη μέσω ενός λογαριασμού της FIFA από τη Γενεύη σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του Ντραϊφούς στη Ζυρίχη.
Τότε, εμφανίστηκε στα χαρτιά της γερμανικής ομοσπονδίας πως το ποσό αυτό το δίνουν στην παγκόσμια ομοσπονδία για την διοργάνωση ενός γκαλά στο Βερολίνο! Να σημειωθεί βέβαια πως το γκαλά δεν έγινε ποτέ!
Έτσι, σύμφωνα με το Spiegel το αρχικό δάνειο του Ντραϊφούς προς την γερμανική επιτροπή διατέθηκε προφανώς για την εξαγορά των ψήφων των τεσσάρων Ασιατών εκπροσώπων στο εκτελεστικό συμβούλιο της FIFA. Kαι οι τέσσερεις Ασιάτες είχαν ψηφίσει, ακριβώς όπως και οι ευρωπαίοι, υπέρ της ανάθεσης της παγκόσμιας διοργάνωσης στη Γερμανία. Έτσι η Γερμανία επιλέχθηκε με 12 έναντι 11 ψήφους. Στον τελευταίο γύρο απείχε ο εκπρόσωπος της Νέας Ζηλανδίας.
Η γερμανική ομοσπονδία «απάντησε» στις κατηγορίες μέσω ανακοίνωσης στην οποία παραδέχονται την πληρωμή του ποσού των 6.700.000 ευρώ προς της FIFA, ωστόσο αρνούνται πως αυτή έχει σχέση με την ανάθεση της διοργάνωσης. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μετά από ενδελεχή εξέταση και έλεγχο, η DFB δεν έχει βρει αποδείξεις για τυχόν παρατυπίες.
Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οποιαδήποτε από τις ψήφους των αντιπροσώπων αποκτήθηκε παράνομα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας αίτησης. Μέσα από τις έρευνες, η DFB αντιλήφθηκε μια πληρωμή € 6.700.000 που καταβλήθηκε στην FIFA, τον Απρίλιο του 2005 από την Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Αυτή η πληρωμή δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, κάτι που είχε αποφασισθεί 5 χρόνια νωρίτερα.»
Να σημειωθεί πως οι δημοσιογράφοι του Spiegel επικοινώνησαν με τους Μπεκενμπάουερ και Νίρσμπαχ, οι οποίοι αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό. Από τους τέσσερις Ασιάτες που είχαν τότε στηρίξει την Γερμανία, είναι εν ζωή οι τρεις. Οι δύο δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των ρεπόρτερ, ενώ ο τρίτος, ο Τσουνγκ Σονγκ Γιουν της Νότιας Κορέας σχολίασε πως οι ερωτήσεις είναι ανάξιες απάντησης!
sentragoal.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου