Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ! 7 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί σήμερα Πέμπτη σε θαλάσσια περιοχή μισό....


ναυτικό μίλι, βόρεια του Μολύβου, στη Λέσβο.

Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με ξύλινο πλοιάριο γεμάτο μετανάστεςΟι σοροί επτά μεταναστών εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, συμπεριλαμβανομένων ενός βρέφους και τριών παιδιών. Ένας ακόμη πρόσφυγας αγνοείται, ενώ απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη θάλασσα 31 άτομα. Όλα ξεκίνησαν όταν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος κλήθηκε για την περισυλλογή μεταναστών και προσφύγων που ταξίδευαν μ' ένα παλιό ξύλινο πλοιάριο (μήκους 15 μ. περίπου) από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο κυβερνήτης του σκάφους επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο και έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα την ανατροπή και βύθιση του πλοιαρίου μετά τη σύγκρουσή του με το πλωτό μέσο της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και του όγδοου αγνοουμένου λαμβάνουν μέρος τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα πορτογαλικό σκάφος της Frontex και ένα ελικόπτερό της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου