Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ (ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ)! ΟΜΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ. ΣΤΙς 11.00 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ!

Εδώ είμαστε. μην αναρωτιέστε γιατί αργήσαμε τόσο πολύ να κάνουμε κάποια ανάρτηση. Απλά η...αγωνία για το ποιος θα είναι ο νέος αρψηγός της ΝΔ ...ανέβασε παλμούς (Εδώ γελάνε). 
Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοης nooz.gr όλα βαίνουν καλώς. 
Διαβάζουμε:

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο....


μονομάχων (Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτσάκη) να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στι ς 7 το βράδυ, εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή. Η εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περίπου στις 11:00 το βράδυ. 

Πηγές της ΝΔ επισημαίνουν πως η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες είναι ανάλογη αυτής του πρώτου γύρου. Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτεςμε τη διαδικασία να κυλά ομαλά και να έχουν περιοριστεί οι ουρές στα εκλογικά κέντρα. 

Μια σαφή πάντως εικόνα για το πως θα κινηθεί η συμμετοχή θα έχουν στη ΝΔ στις 2.00 το μεσημέρι.

Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο έχουν οι 404.000πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, χωρίς όμως αυτή τη φορά να πληρώνουν αντίτυπο ή να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%). 

Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση, αν και εμμέσως θεωρείται ότι έχει δείξει την προτίμησή του στον κ. Μητσοτάκη.

Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο ΕΒΕΑ επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να ενημερωθεί για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.

«Σήμερα ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα», δήλωσε ο Κυριακός Μητσοτάκης, στο εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ: «Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

Θεσσαλονίκη

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες και άρχισε η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ., παρατηρείται αυξημένη προσέλευση κόσμου.

Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ λειτουργεί το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας με 12 κάλπες. Τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι στα ίδια σημεία με τον πρώτο γύρο, εκτός από το Λιμάνι όπου μεταφέρθηκε στην Αποθήκη Δ΄από την Αποθήκη Γ΄.
Ο π. πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ψήφισε στις 9.45 π.μ. στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Β. Ολγας και 25ης Μαρτίου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ψηφίσει στη 1 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Λίγο πριν την τελική μάχη
Στα τελευταία μηνύματα των δύο υποψηφίων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ότι από τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι: «Το 28% μαζί θα το κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα φέρει τη ΝΔ πρώτο κόμμα και θα την κάνει κυβέρνηση. Η ΝΔ είναι μία. Είναι κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, σύγχρονο, φιλελεύθερο», έγραψε.


Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του ζήτησε την ψήφο των πολιτών με μήνυμά του, στο οποίο υπάρχει ο τίτλος «ψηφίζουμε Πρωθυπουργό». «Ζητώ την ψήφο σου για να κάνουμε πάλι τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Πάντως και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να υπηρετεί τις “παρακαταθήκες" του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ναι είμαι χρήσιμος στη χώρα μου για να διαφυλάξω την ευρωπαϊκή της πορεία».


Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους


Δικαίωμα ψήφου στον β' γύρο έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο, της 20ης Δεκεμβρίου. Επιπλέον, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα, ενώ δεν θα πληρώσουν αντίτιμο αυτή τη φορά.

Αναλυτικότερα, οι έξι οδηγίες της ΚΕΦΕ έχουν ως εξής:

1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

2. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

3. Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για τη διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

4. Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

5. Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

6. Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

1 σχόλιο:

  1. Στηρίζουμε Μειμαράκη για δυο λόγους ο πρώτος για να διαλυθεί η Νέα Δημοκρατία και ο δεύτερος για να βγει πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή