Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΤΩΡΑ! 30 ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των
αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη  6977002645,    kostoulgaridis@yahoo.gr  και
αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου   6977531018, hcatri@gmail.com
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
          τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ     του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ    του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-  - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/  Βουλιαγμένης

30 τάξεις και τμήματα Νηπιαγωγείου χωρίς εκπαιδευτικό και 35 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για να συμπληρωθεί μόνο το πρωϊνό πρόγραμμα των σχολείων λείπουν στην Αν Αττική!!! 
Συνολικά πάνω από 250 παραμένουν τα κενά - Να καλυφθούν ΤΩΡΑ ΟΛΑ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία και νηπιαγωγεία....

στην Αν. Αττική μετά τις γιορτές σχετικά με τα κενά.
Λόγω αδειών εγκυμοσύνης και αδειών για λόγους υγείας που ξεκίνησαν μετά τις γιορτές έχουν δημιουργηθεί 30 κενά δασκάλων τάξης και νηπιαγωγών. Δηλαδή οι μαθητές σε 30 τάξεις (8 τμήματα νηπιαγωγείων - περιλαμβάνονται και τα 3 τμήματα ολοήμερου στο Λαύριο που δε λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς καθόλου ) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ μετά τις γιορτές.
(Υπάρχει  διαθέσιμη όλη η κατάσταση με τα σχολεία με χαρακτηριστικότερη περίπτωση του 10ου Αχαρνών που εκτός από τα δύο κενά ειδικοτήτων που έχει από την αρχή της χρονιάς προστέθηκαν και δύο κενά δασκάλων τάξης!!!)
Τα κενά αυτά έρχονται να προστεθούν στα κενά που δεν έχουν καλυφθεί από την αρχή της χρονιάς και είναι :
·         τα πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων - 35 από αυτά ζήτησε με επείγοντα τρόπο η Δ/νση Αν. Αττικής προκειμένου να καλύψει την πλήρη λειτουργία του πρωϊνού προγράμματος που ακόμα δεν έχει καλυφθεί σε πολλά σχολεία
·         ενώ παραμένουν τα δεκάδες κενά δασκάλων για τμήματα ολοήμερων σχολείων (που είναι πάρα πολλά που δεν ξεκίνησαν ποτέ να λειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς) καθώς και κενά σε τμήματα ένταξης και τα 67 κενά δασκάλων για παράλληλης στήριξη.
Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς ακόμα και τα σχολεία που λειτουργούν με πλήρες πρωϊνό πρόγραμμα σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ το αναλυτικό πρόγραμμα και καλύπτουν απλά τις ώρες με την καθ΄όλα παράνομη "απασχόληση" των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, με ότι ώρες περισσεύουν από όποια ειδικότητα ή δάσκαλο καλύπτονται οι ώρες εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων που λείπουν!!!
 Την ώρα που εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βιώνουν αυτή την τραγική εικόνα στην καθημερινότητα του σχολείου, το Υπουργείο αντί να την αντιμετωπίσει άμεσα - ήδη έχει περάσει μια εβδομάδα μαθημάτων μετά τις γιορτές - συνεχίζει τα επικοινωνιακά κόλπα.
Βγάζει ανακοινώσεις για το πόσους περισσότερους αναπληρωτές θα πάρει φέτος με την πρόσληψη 500 αναπληρωτών που προαναγγέλει ότι θα πάρει. Ακόμα και αν τους πάρει στις 15/1 σημαίνει ότι θα βρίσκονται στο σχολείο στις 20/1 αφού θα έχει χαθεί και η δεύτερη βδομαδα μετά τις γιορτές.
Επίσης προαναγγέλει ότι με αυτές τις προσλήψεις θα έχει πάρει 741 αναπληρωτές παραπάνω από πέρσι.
Αν το Υπουργείο θέλει να συγκρίνει την περσινή με τη φετινή σχολική χρονιά θα του λέγαμε να ΜΗΝ ΞΑΧΝΑΕΙ ότι πέρσι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ  ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ και λείπουν επιπλέον  οι περίπου 3500 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτήθηκαν το 2016.
Σχετικά με το παραπανω θέμα είχαμε τοποθετηθεί σε παλιότερο ενημερωτικό σημείωμα (20/11/2015) το οποίο και παραθέτουμε :
"Επίσης είναι πρόκληση να μιλάει για αυξημένες προσλήψεις όταν όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι κάνει διατηρώντας τον αργόσυρτο ρυθμό προσλήψεων. Προσπαθεί με τις ίδιες πιστώσεις να προσλάβει μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών μειώνοντας το συνολικό χρόνο δουλειάς. Μόνο που έτσι έχει ως δεδομένο ότι οι μαθητές θα χάνουν ολόκληρους μήνες μαθημάτων!!!
Δηλαδή κε Υπουργέ, αν πάρετε στη μέση της σχολικής χρονιάς τους αναπληρωτές που λείπουν θα προσλάβετε τους διπλάσιους αναπληρωτές από τους προκατόχους σας και θα ναι αυτό μεγάλη επιτυχία(;)!!!
Θα υπάρχει μόνο ένα μικρό (κατ εσάς και τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια) πρόβλημα :
οι μαθητές πρέπει να χάσουν τη μισή σχολική χρονιά!!! και
οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα έχουν μετατραπεί σε 5 μηνίτες -και θα μοιράζονται στην ουσία μία πίστωση - θέση εργασίας- στα δύο όπως είναι άλλωστε το πρότυπο της ΕΕ για την "καταπολέμηση" της ανεργίας και το βλέπουμε σε όλη τη νέα βάρδια εργαζομένων στο υπόλοιπο δημόσιο."
Να αφήσουν επιτέλους τα επικοινωνιακά κόλπα και να καλύψουν τώρα όλα τα κενά.
Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών όσο και γονέων, αν οι προσλήψεις αναπληρωτών που θα γίνουν είναι και πάλι λιγοστές να προχωρήσουμε σε συντονισμένη κινητοποίηση.
Την ώρα που κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό για όλη την ελληνικιή κοινωνία (εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, επαγγελματίες,και κυρίως τη νεολαία),
Την ώρα που εγκαταλείπει τα σχολεία στο έλεός τους και από την άλλη εξαγγέλει μεταρρυθμίσεις που θέλουν να κατεδαφίσουν και την δημόσια εκπαίδευση
είναι η ώρα να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών αλλα και τις ζωές όλων
Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ .
Ραντεβού αγώνα το Σάββατο 11.30πμ Αιόλου και Σταδίου όπου μαζί με τα σωματεία που συμμετέχουν στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ να πάρουμε μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ που κατέθεσε η κυβέρνηση.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου