Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ! ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ!

Με νέες σκληρότερες κινητοποιήσεις απαντούν οι αγρότες της Κεντρικής ...

Μακεδονίας οι οποίοι σήμερα μπήκαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου αυτή την ώρα προσπαθούν να ρίξουν την εξωτερική πόρτα! 
Συγκεκριμένα έχουν δέσει με μια αλυσίδα τη σιδερένια πόρτα και προσπαθούν να τη ρίξουν τραβώντας το σχοινί με το τρακτέρ τους. 

Πρόκειται για αγρότες και κτηνοτρόφους από 22 και πλέον μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε σχέση με τη λήξη της κινητοποίησης, ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουμε. Όλα είναι ανοιχτά», ενώ άλλοι εκπρόσωποι των αγροτών τόνιζαν ότι θα στήσουν νέα μπλόκα από τα οποία δεν θα φύγουν αν δεν δικαιωθεί ο αγώνας τους. 
Το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων είναι το εξής:
  • Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.
  • Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
  • Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.
  • Στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και εκεί αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.
  • Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
  • Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.
Πηγή φωτο & βίντεο: thestival.gr, seleo.gr, iefimerida.gr

1 σχόλιο: