Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ-ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!ΦΩΤΟ-ΣΟΚ!

 
Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το βράδυ της Δευτέρας πολλές περιοχές της Ελλάδος, με τις Αρχές να εκφράζουν ανησυχία ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.
Τρεις νεκροί και μεγάλες καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός....


 της κακοκαιρίας που πλήττει τον Νομό ΜεσσηνίαςΕιδικότερα, μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα ανασύρθηκε νεκρή από το πλημμυρισμένο ημιυπόγειο πολυκατοικίας στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας όπου διέμενε, ενώ νεκρός είναι και ένας 80χρονος στο χωριό Θουρία. Αγνοείται η γυναίκα που φρόντιζε τον ηλικιωμένο. Επίσης, νεκρή βρέθηκε σε σπίτι στο κέντρο της πόλης μία γυναίκα 93 ετών.
 


Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ως εξής:

«Yπάρχουν τρεις νεκροί σε μία ακτίνα 20 χιλιομέτρων. Υπάρχουν δεκάδες κατεστραμμένα Ι.Χ. και βάρκες. Επτά χωριά βρίσκονται αποκλεισμένα από το κύριο οδικό δίκτυο, ενώ μπορούμε να μιλάμε και για σχεδόν ολική καταστροφή του αγροτικού δικτύου, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Σημειώθηκε γεωργική καταστροφή καθώς και εκτεταμένες ζημιές στον αστικό εξοπλισμό. Επικοινωνήσαμε με την κυβέρνηση και με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και κινούνται οι διαδικασίες, προκειμένου ο δήμος να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Σχετικά με τους 80 σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας που εγκλωβίστηκαν το πρωί στην εστία ο κ. Νίκας ανέφερε: «Είχαν εγκλωβιστεί το πρωί και δεν μπόρεσαν να πάνε στα μαθήματα. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφάλειας».

«Από τις 04.00 το πρωί βρέχει πολύ. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά» ανέφερε ο κ. Νίκας και πρόσθεσε ότι μέσα σε μόλις μία ώρα έπεσε νερό που έφτανε σε ύψος τα 140 mm. Στις 08.00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των τοπικών Αρχών, της Πυροσβεστικής και του στρατού.

Από τη σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από το απόγευμα της Δευτέρας τις περιοχές του Νομού Μεσσηνίας έχουν σημειωθεί τεράστιες υλικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, στην περιοχή της Θουρίας ο ποταμός Ξερίλας παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα. Μεγάλες είναι οι ζημιές στην οδό Μπουλούκου και γενικότερα στους καθέτους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης.

Δείτε εικόνες από την οδό Μπουλούκου:


Σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας υπήρχε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διακοπή ηλεκτροδότησης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές στην Καλαμάτα:












Σαρώνει τη μισή Ελλάδα η κακοκαιρία - Μία αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη


Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε η επιδείνωση του καιρού, από το βράδυ της Δευτέρας, με τα εντονότερα να καταγράφονται σε περιοχές της βόρειας και δυτικής Ελλάδας.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό μιας 60χρονης  που αγνοείται στην Αγία ΤριάδαΗ σφοδρή βροχόπτωση που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει για τον απεγκλωβισμό 24 ατόμων από αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί στα ορμητικά νερά χειμάρρου στην Αγία Τριάδα που υπερχείλισε.

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει αυτήν την ώρα για τον εντοπισμό μιας 60χρονης που αγνοείται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι και Αγία Τριάδα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που θα συνεχιστεί και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 


Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στην Πελοπόννησο, με τα πιο σημαντικά να καταγράφονται στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης-Μονεμβασιάς ανέβηκε εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή, με προβλήματα να αναφέρονται κυρίως στην περιοχή από την Γκαγκανιά έως το χωριό της Συκιάς.

Λάσπες, χώμα και το νερό της βροχής έκαναν σε κάποια σημεία τον δρόμο αδιάβατο, όπου έχουν σπεύσει συνεργεία του Δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες.

Η συνδρομή της Πυροσβεστικής ζητήθηκε και για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων στο Νεοχωράκι και ενός ακόμη στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, από ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων.

Έντονα προβλήματα σημειώθηκαν και στην Ηλεία, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τη χαλαζόπτωση αλλά και τους κεραυνούς, ενώ εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας δεν έλειψαν τα προβλήματα και στην περιοχή του Βόλου, που έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στην Ήπειρο από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Βούλιαξαν βάρκες από την κακοκαιρία στα Σύβοτα

Εικόνες που θυμίζουν πέρασμα... τυφώνα αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας έπειτα από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Οι ουρανοί άνοιξαν και η καταιγίδα κι ο αέρας σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα νερά κάλυψαν αυλές σπιτιών και κοινόχρηστους χώρους. Στην παραλία τέσσερις βάρκες αναποδογύρισαν και κάποιες χάθηκαν κάτω από τα νερά της θάλασσας.



«Ήταν απίστευτη η εικόνα που αντίκρισα το πρωί... Κάποιες από τις βάρκες είχαν βουλιάξει και οι ιδιοκτήτες τους έτρεχαν να βγάλουν νερά από τις υπόλοιπες. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο» ανέφερε κάτοικος των Συβότων.



Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας,zougla.gr

Βίντεο-φωτογραφίες: tharrosnews.gr, eleftheriaonline.gr, Epiruspost.gr

2 σχόλια:

  1. Και θα μου πείτε τώρα ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική και απλά ότι έχει χαλάσει η ατμόσφαιρα. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε; Άλλος ένας τρόπος στο σχέδιο της οικονομικής εξαθλίωσής μας. Ο ΕΛΓΑ επίσημα χρηματοδοτεί την τροποποίηση του καιρού προς "όφελος των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων"; όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην σελίδα τους. Εδώ στην Λακωνία ξεραθήκαμε όλο το καλοκαίρι χωρίς βροχή και συνεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να πάθουμε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες και βέβαια όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλους νομούς. Κάθε μέρα όλη μέρα, από το πρωί έως το βράδυ, εκτός ελάχιστων ημερών μέσα στον μήνα, πετούν κάτι μικρά αεροπλάνα και ψεκάζουν (πυροδοτούν με φυσίγγια ιωδιούχου αργύρου όπως εκείνοι λένε). Αυτό υποτίθεται ότι είναι ένα πρόγραμμα καταστολής χαλαζοπτώσεων με συνέπεια σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, την αύξηση τον βροχοπτώσεων. Καλά, όλη η Ελλάδα έχει τόσες χαλαζοπτώσεις ξαφνικά και ξοδεύουν τόσα χρήματα καθημερινά για να τις καταστείλουν, να μας προστατεύσουν; Απλά φανταστείτε πόσα χρήματα χρειάζονται για να πετούν καθημερινά με ότι συνεπάγεται και αν θα ήταν προτιμότερο αν υπάρξουν κάποιες ζημιές από χαλαζόπτωση να τις αποζημιώσουν. Για να μην γράφω πολλά παραθέτω παρακάτω το λινκ από την σελίδα του ΕΛΓΑ, αλλά υπάρχουν και άλλες πολλές σελίδες όπου αναφέρονται στο θέμα αυτό και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
    http://www.elga.gr/index.php/energitiki-prostasia/keme/114-tropopoiisi-kairoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω ότι δεν αναφέρομαι στους ψεκασμούς από τα μεγάλα αεροπλάνα με τις ουρές που αφήνουν. Αυτή είναι άλλη ιστορία με πολύ χειρότερους και διάφορους σκοπούς με πολύ αρνητικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και κατ' επέκταση στην υγεία μας. Τώρα κάποιοι θα μου πείτε ότι είμαι συνομωσιολόγος και ψεκασμένος. Ο χρόνος κάποια στιγμή θα το δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή