Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ! ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑ!

Απίστευτο! Η κυβέρνηση όχι μόνο δέχθηκε το Υπερ-Ταμείο που της επέβαλε το Βερολίνο αλλά με τροπολογία που κατέθεσαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ψηφίστηκε, του δίνουν και αρμοδιότητες υπεράνω της εθνικής νομοθεσίας.
Δηλαδή, το εξουσιοδοτούν να προχωράει στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας χωρίς να...

δίνει αναφορά σε κανέναν και να συνάπτει συμβάσεις ακόμη και αν αυτές είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αν αυτό δεν είναι επιβεβαίωση του τίτλου «Κατοχικού Ταμείου» και πλήρης παράδοση των ασημικών της χώρας στους δανειστές τί ακριβώς είναι;
Κατά τα άλλα η κυβέρνηση πανηγύριζε γιατί η έδρα του Tαμείου που ανέλαβε να ξεπουλήσει τη Δημόσια περιουσία θα είχε έδρα την Αθήνα και όχι το Λουξεμβούργο. Και ποια η διαφορά;

Το Βερολίνο επέβαλε τη διοίκηση (αφού αποτελείται από ξένους και ανθρώπους ελεγχόμενους από την τρόικα), οι δανειστές αποφασίζουν τι και πώς θα εκποιηθεί και τώρα ήρθε να ολοκληρωθεί το έγκλημα για να μπορεί να βγάζει στο σφυρί την περιουσία του Δημοσίου με fast track διαδικασίες, βάζοντας στην άκρη την ελληνική νομοθεσία και το Σύνταγμα της χώρας.
Σύμφωνα με την τροπολογία, διατηρούνται σε ισχύ και επεκτείνονται στο νέο υπερ-Ταμείο και τις θυγατρικές του (μία εκ των οποίων είναι και το ΤΑΙΠΕΔ) οι διατάξεις που επιτρέπουν στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να συνάπτει συμβάσεις, ασχέτως του οικονομικού ύψους τους, χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπει η σχετική εθνική νομοθεσία.
Το νέο Ταμείο δένει χειροπόδαρα τόσο αυτήν όσο και τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις, η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας θα βρίσκεται στη πρέσα των δανειστών για χρόνια. Κι αυτό γιατί το νέο Ταμείο δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εγγύηση για το δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει πέρυσι τον Ιούλιο να πάρει η Ελλάδα από τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).
Η τροπολογία ψηφίστηκε χθες. Είναι αυτό που λένε στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, αφού με τις άλλες τροπολογίες, αυτές του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, «κουκουλώθηκε» το μείζον αυτό θέμα που άλλοτε θα ήταν μείζον ζήτημα.
Αλλά από ποιους; Αφού και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν υπογράψει το μνημόνιο και όλοι έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Έτσι λοιπόν δεν υπήρξε καμία αντίδραση και η τροπολογία πέρασε στα ψηλά δίδοντας υπεραρμοδιότητες στο «Κατοχικό Ταμείο».

πηγή: http://www.pentapostagma.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΞΕΦΤΗΛΙΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΟΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ..... ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή