Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ! ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ! 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ...

Γλίτωσε τα ισόβια ο 29χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της...

ειλικρινούς μεταμέλειας επειδή προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την 23χρόνη Φαίη στο νοσοκομείο.
Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση με την οποία του είχε επιβληθεί η ισόβια κάθειρξη.
Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο.
Στην αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.
Η απόφαση του δικαστηρίου να «σπάσουν» τα ισόβια ήταν ομόφωνη.
Αντίθετη γνώμη εξέφρασε η εισαγγελέας της έδρας η οποία ζήτησε την μη αναγνώριση ελαφρυντικών και στους δυο κατηγορουμένους.
Ομόφωνα ένοχοι ο Στεφανάκης και η αδελφή της Φαίης
Ομόφωνα ένοχος για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατάσταση» της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης».
Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον Βαγγέλη Στεφανάκη (όπως και πρωτόδικα) ενώ επίσης ένοχη έκριναν (όπως και πρωτόδικα) και την Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της άτυχης Φαίης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2013, όταν η 23χρονη, τότε, Φαίη Μπλάχα, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη. Όπως προέκυψε αργότερα από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Στεφανάκης εκτός από τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσε με την 23χρονη Φαίη, είχε συνάψει ερωτική σχέση και με την αδελφή της.
Από την πλευρά του, ο Στεφανάκης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας στην απολογία του στο δικαστήριο, πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη συντροφό του εκείνο το μοιραίο βράδυ. Όπως είπε την χαστούκισε μόνο επειδή εκείνη του επιτέθηκε πρώτη. Στη συνέχεια, ανέφερε πως η νεαρή κοπέλα μετά από τα χτυπήματά του, έχασε την ισσοροπία της, έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.
«Όχι» από εισαγγελέα για ελαφρυντικά
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στον εντολέα του τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή (σ.σ. σε πρώτο βαθμό ο Στεφανάκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια) αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη καθώς προσπάθησε να άρει τις συνέπειες αυτής, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίη στο νοσοκομείο. «Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πώς θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος.
Ο δικηγόρος της Μαριαλένας Μπλάχα, Αθανάσιος Πλεύρης, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη, αδελφή του θύματος, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της.
Υπενθυμίζεται, ότι η Μαριαλένα Μπλάχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, σε συνενννοήση με τον Βαγγέλη Στεφανάκη, επιχειρήσαν να εμφανίσουν στις Αρχές το «ψευδές σενάριο» ότι η Φαίη δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ξυλοδαρμού αλλά γιατί βρέθηκε πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης, χτυπημένη από αυτοκίνητο.
Στη σχετική τοποθέτησή της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δύο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο, τα ξημερώματα της 6η Απριλίου, ο οποίος και επέφερε κατά την ίδια το θάνατο της νεαρής κοπέλας.
Για την κατηγορουμένη, Μαριαλένα Μπλάχα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι υπήρξαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη, που εκφράστηκαν στο δικαστήριο, όπως για παράδειγμα το ότι δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της όταν διεκδικούσε από την 23χρονη Φαίη τον Στεφανάκη.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου