Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΤΟΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ! ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ...ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Σεπτέμβριος! Ο μήνας των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων προκλήσεων για παιδιά και γονείς! 
Ως μαμά δύο παιδιών, δημοτικού και νηπιαγωγείου, έχω ήδη διανύσει μια...

μικρή διαδρομή στα σχολειά μας. Κάθε χρονιά κληθήκαμε ως οικογένεια να καλύψουμε το κόστος της αγοράς της γραφικής ύλη των παιδιών. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο κονδύλι (από 50 έως 100 €) που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό μας και που αναμφισβήτητα θα έπρεπε να καλύπτεται από το Δήμο μας. Με τον όρο "γραφική ύλη" εννοούμε σαφώς τους μαρκαδόρους, μπογιές χαρτόνια, ψαλίδια, κόλλες, κορδέλες, χαρτιά για ζωγραφική, φωτοτυπίες με ασκήσεις λέξεων και αριθμών και λοιπά παρόμοια υλικά. Βασικά δηλαδή εργαλεία δουλειάς των νηπιαγωγών μας και των μαθητών τους, τα οποία υποκαθιστούν τα σχολικά βιβλία. Είναι κομμάτι άρα της δωρεάν παιδείας που κατοχυρώνει το Σύνταγμά μας.
Όπως τα βιβλία διανέμονται δωρεάν στα δημοτικά σχολεία, όπως τα σύνεργα του μαθήματος των εικαστικών στα δημοτικά επίσης καλύπτονται από τις δημόσιες δομές, έτσι θα έπρεπε να καλύπτονται από το Δήμο και οι δαπάνες για τα αναλώσιμα των νηπίων. Είναι ασύμβατο με την έννοια της δωρεάν παιδείας και καταστρατηγεί το Σύνταγμα. 
Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να τονίσουμε ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο μεγάλης μερίδας γονέων των νηπιαγωγείων του Δήμου μας, εξέδωσε την υπ' αριθμόν 10/30-6-2016 γνωμοδότησή του με την οποία έκρινε ότι στα αναλώσιμα υλικά, που, εκ της κείμενης νομοθεσίας, καλύπτει η Σχολική Επιτροπή των Δήμων, περιλαμβάνεται και η γραφική ύλη. 
Αγαπητοί γονείς! 
Είμαστε τυχεροί που είμαστε δημότες ενός πολύ εύρωστου Δήμου! 
Για το λόγο αυτό σας καλώ να ομονοήσουμε στο επίκαιρο αυτό θέμα.
Να ζητήσουμε από τους διευθυντές των νηπιαγωγείων μας να αιτηθούν την κάλυψη της δαπάνης της γραφικής ύλης από το Δήμο. 
Να ζητήσουμε από το Δήμο Παπάγου- Χολαργού να πράξει το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που επιτάσσει ο νόμος: Να καλύψει τη γραφική ύλη για όλους του μαθητές των νηπιαγωγείων μας. 
Να αντιγράψει τις καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Νέου Ηρακλείου. 
Να υλοποιήσει  με άλλα λόγια την επιταγή του Συντάγματος της χώρας για δημόσια δωρεάν παιδεία.
Ζινα Μπέκα
Πρόεδρος ΣΓΚ 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού 

16 σχόλια:

  1. Συντρόφισσα Μπέκα η σημερινή ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα έπρεπε να καλύπτει όλα τα σχολικά είδη των παιδιών όπως γινότανε παλιά καο όχι να μας φορολογεί με άγριους και ληστρικούς φόρους και εσύ να τους χειροκροτείς . Με αυτά έπρεπε να ασχολείσαι και όχι να τρέχεις πίσω από συριζαίους παλιανθρώπους , ψεύτες και απατεώνες που διέλυσαν την χώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ . ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΡΟΜΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .

      Διαγραφή
  2. Είναι δυνατόν ο συριζα να ελέγχει τα σχολεία Χολαργού και οι συριζαίες να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας ; Ντροπή σε όσους τους ψηφίζουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλεύεις με μπογιές και μαρκαδόρους όταν χιλιάδες οικογένειες δίπλα σου δεν έχουν να δώσουν 5 ευρώ στα παιδιά τους γιατί αληταράδες κομμουνιστές σαν τον Καρανίκα θέλουν 5.000 ευρώ τον μήνα για καφέδες και ποτά στο Κολωνάκι της αριστεράς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με χημικά και άγριο ξύλο υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τους μεταλλωρύχους που ήρθαν στην Αθήνα , ενώ τους συμμορίτες του Ρουβίκωνα που εισβάλουν σε Υπουργεία , στην Βουλή και ξυλοκοπούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους τους καλύπτει πλήρως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ, ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά Ελληνόπουλα δουλεύουν για 100 Ευρώ τον μήνα κάτω από συνθήκες Γαλέρας. Αυτήν την είδηση την μετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ σήμερα . Ο ΣΥΡΙΖΑ θεμελιώνει ένα Κράτος Μπανανία όπου τα Ελληνόπουλα θα είναι υποταχτικοί των τοκογλύφων για όλη τους την ζωή και χωρίς ασφάλεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκοτεινό και αβέβαιο το μέλλον για τα Ελληνόπουλα . Άγρια εκμετάλλευση , ανεργία και απογοήτευση τα περιμένει μόλις τελειώσουν το Λύκειο . Δεν υπάρχει Ελπίδα με τους παρείσακτους Πρώτη Φορά αριστερά . θα 'ρθουν χειρότερες μέρες και οι Ισχυροί θα πίνουν το αίμα της Νέας Γενιάς μέχρι να την εξοντώσουν . Αυτή η σημερινή κυβέρνηση της σιχαμερής αριστεράς είναι ένα συνονθύλευμα Ερπετών του Παραπετάσματος γεμάτη Μίσος για κάθε Ελληνική Παράδοση . Σύντομα θα φέρουν και Ιμάμηδες στα σχολεία για να σβήσουν τελείως κάθε Ίχνος Ελληνορθόδοξης Πίστης . Βρώμισε ο τόπος από Γενίτσαρους , Αντίχριστους , κομμουνιστές και Εφιάλτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟ Η 562-56914 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:30 π.μ.

    Η αμάθεια γεννά πρώτον οίησιν και την θρασύτητα , μετά ταύτα την αναισχυντίαν , όλα δε ταύτα αποκορυφούνται εις την ακόλαστον ελευθερίαν , η οποία πρώτον εκδηλώνεται με απείθειαν εις τους άρχοντες , έπειτα με ασέβειαν προς τους γονείς και τους πρεσβυτέρους , για να καταλήξη εις την ασύστολον παράβασιν των νόμων και τέλος εις την εσχάτην αδιαφορίαν και περιφρόνησιν πτος τους όρκους , τα Ιερά και Όσια της Ελλάδος και προς αυτούς ακόμη τους Θεούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟ Η 562-56914 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:33 π.μ.

    Η αμάθεια γεννά πρώτον την οίησιν και την θρασύτητα , μετά ταύτα την αναισχυντίαν , όλα δε ταύτα αποκορυφούνται εις την ακόλαστον ελευθερίαν , η οποία πρώτον εκδηλώνεται με απείθειαν εις τους άρχοντες , έπειτα με ασέβειαν προς τους γονείς και τους πρεσβυτέρους , για να καταλήξη εις την ασύστολον παράβασιν των νόμων και τέλος εις την εσχάτην αδιαφορίαν και περιφρόνησιν προς τους όρκους , τα Ιερά και Όσια της Ελλάδος και προς αυτούς ακόμη τους Θεούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτές τις λίγες γραμμές από το Βιβλίο του Πλάτων ΠΟΛΙΤΕΙΑ [Διδάσκεται σε όλους τους Λαούς μέχρι την Άκρη της Γης] που η σημερινή ανθελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εξαφάνισε από όλα τα σχολεία της χώρας , τις αφιερώνω στις Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χολαργού για να μάθουν την Ιστορία των Ελλήνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτές τις λίγες γραμμές από το Βιβλίο του Πλάτων ΠΟΛΙΤΕΙΑ [Διδάσκεται σε όλους τους Λαούς μέχρι την Άκρη της Γης] που η σημερινή ανθελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εξαφάνισε από όλα τα σχολεία της χώρας , τις αφιερώνω στις Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χολαργού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς θα το δούμε και αυτό με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Η ισλαμοποίηση των σχολείων μας είναι γεγονός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως είναι Δυνατόν σε παιδιά του Δημοτικού να διδάσκουν το Κοράνι και να μην διδάσκουν τα εκπληκτικά βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα ; Ποιος θα μου απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρίμα δεν υπάρχει ένας Χριστόδουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή