Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

Αναταραχή επικρατεί αυτή την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ , μεταξύ των οποίων και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» , έχουν καταλάβει κοινόχρηστους χώρους των φυλακών...

Η διαμαρτυρία των κρατουμένων έχει να κάνει με την απόφαση για μεταγωγή και επιστροφή στις φυλακές της Λάρισας 29χρονου ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέμταος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους που διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή συγκρατουμένου τους στις φυλακές της Λάρισας.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα, και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής.

Αναφέρουν μάλιστα ότι «έδωσαν διορία ως τις 12μμ» για να έρθει κάποιος από το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει. 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ενέργειες σημειώνονται στην πρώτη, τη δεύτερη και πιθανότατα την τρίτη πτέρυγα. Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ένας ασύρματος και τρία κλειδιά, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στην κατοχή των κρατουμένων.
Τα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου