Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! TΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: "ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! Ο ΖΑΕΦ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΣΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!

Τα έχουν βρει σε όλα, χωρίς καμία αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Τσίπρας και Ζάεφ έχουν συμφωνήσει για το όνομα των Σκοπίων: "Άνω Μακεδονία", χωρίς ανταλλάγματα, πέραν του αεροδρομίου και της οδού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων! Ο δε πρωθυπουργός της γείτονος Ζόραν Ζάεφ προανήγγειλε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το όνομα των ...

Σκοπίων και την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με την Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο! 
Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να εφησυχάζει, αλλά πρέπει να αναλάβει δράση!
Το παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ είναι από το lykavitos.gr:

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Σκοπίων έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας ORF, λέγοντας ότι ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσει η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, όπως έχει βάλει στόχο, παράλληλα με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε ανοικτή πρόσκληση από το ΝΑΤΟ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής μας το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα διευθετηθεί με την Ελλάδα το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, στο οποίο ενδέχεται να αποφασιστεί η ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία, είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Μέχρι τότε, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θέλει να έχει «κλείσει» τη συμφωνία για το όνομα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να επιτευχθεί ο υψηλός στόχος που έχει θέσει.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, οι συζητήσεις με την Ελλάδα για το όνομα των Σκοπίων έχουν ξεκινήσει από το 1991, όταν το κράτος της ΠΓΔΜ αποσπάστηκε από την άλλοτε Γιουγκοσλαβία. Το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), δόθηκε το 1993 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως προσωρινή λύση και από τότε βρίσκεται σε εκκρεμότητα η οριστική διευθέτησή του.

Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή τη σπουδή των Σκοπίων να ενταχθούν ως το νεώτερο μέλος στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, με τη μεσολάβηση του ειδικού επιτετραμμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, βρίσκονται σε έναν «πυρετό» διαβουλεύσεων, εν μέσω αντιδράσεων και από τις δύο πλευρές.

Η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, ήταν ιδιαιτέρως κατατοπιστική, καθώς ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων και η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να αποδέχεται ως έχουν ή έστω με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου