Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΟ; ΘΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ "ΕΚΟΨΕ" ΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ! ΗΘΕΛΕ ΝΑ...ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΗΔΗ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ;

Ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης, θεωρούμενος "άνθρωπος του Κουρουμπλή", τοποθετήθηκε στη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ από τον ίδιο τον...

Κουρουμπλή, παραιτήθηκε όμως πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ακόμη δεν έχει μπει ο αντικαταστάτης του. Ποιοι είναι οι λόγοι της παραίτησής του; Κάποιες κακές γλώσσες λένε επειδή δεν εισέπραξε τις αυξήσεις-ρεκόρ που δόθηκαν με τροπολογία της κυβέρνησης στους επικεφαλής Οργανισμών και ΔΕΚΟ, αλλά πάρθηκαν πίσω εν μία νυκτί, μια και προκαλούσαν το κοινό αίσθημα. Αν μάλιστα σκεφθεί κανείς ότι αυτές οι αυξήσεις ανακοινώθηκαν 3 ημέρες μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι κι ενώ ακόμη μετρούσαν νεκρούς στα αποκαΐδια, γίνεται αντιληπτή η οργή του κόσμου και η απόσυρση της σχετικής ντροπολογίας.
Ο κ. Μπερσίμης, λέγεται ότι βρίσκεται πίσω από την εξωφρενική απόφαση-τροπολογία της υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου να δοθούν αυξήσεις της τάξεως του 60% στους Προέδρους των Οργανισμών και ΔΕΚΟ! Υπολογίζεται ότι θα δίνονταν αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ. Η Υπουργική τροπολογία εξαιρούσε τους μισθούς Προέδρων διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και αύξανε το ανώτατο όριο σε 7.483 ευρώ.
 Ο κ. Μπερσίμης λοιπόν, λέγεται ότι έκανε παράπονα για την μηνιαία αποζημίωση των 5.000 ευρώ που λάμβανε για να διευθύνει τον ΕΟΠΥΥ , έναν Οργανισμό των 3,2 δις! Λέγεται δηλαδή ότι θεωρούσε το ποσό πολύ χαμηλό για τον όγκο του Οργανισμού και των υποχρεώσεων που είχε ο ίδιος. Έτσι, αν ευσταθούν όσα λένε οι...κακές γλώσσες, έγινε πράξη η επιθυμία του και η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τις αυξήσεις που θα εκτόξευαν την αποζημίωσή του περίπου στα 7.500 ευρώ μηνιαίως. Έλα όμως που η τροπολογία πάρθηκε πίσω εν μέσω λαϊκής κατακραυγής! 
Μήπως γι' αυτό παραιτήθηκε ο κ. Μπερσίμης; 
Οι κακές γλώσσες συνεχίζουν να λένε ότι του έχουν τάξει πολύ καλή θέση στην ΕΕ! 
Ε ρε γλέντια; Και να σκεφθεί κανείς ότι ο κ. Μπερσίμης είναι ο άνθρωπος που έκοψε τα 100 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση των γυαλιών οράσεως που δικαιούνται κάθε 4 χρόνια ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ! Κάντε σύγκριση λοιπόν: από τη μια η αποζημίωση του Πρέδροπυ του ΕΟΠΥΥ κλαι από την άλλη η...κομμένη αποζημίωση των 100 ευρώ στον πενόμενο ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου