Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! ΜΑΧΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Στις 19.15 αργά το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ακόμη συνεχιζόταν η πορεία του Πολυτεχνείου ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην γωνία Μπουμπουλίνας και Στουρνάρη, ενώ προηγουμένως νεαροί είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους...


απορριμμάτων στις οδούς Τσαμαδού και Στουρνάρη. 

Τα επεισόδια άνοιξαν όταν νεαρά άτομα εφόρμησαν με μολότοφ από την πλατεία Εξαρχείων, ενώ μία άλλη ομάδα εξήλθε από το Πολυτεχνείο. Εκεί έγινε και η πρώτη ρήψη χημικών. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να είναι παρατεταγμένες σε διάφορα σημεία αλλά σε αρκετή απόσταση από τις φωτιές και από τα σημεία που γίνεται ρήψη μολότοφ. 

Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας κάνει αυτή την ώρα ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου όπου είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα. Τα άτομα αυτά πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους κάνουν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Στα συγκεκριμένα σημεία πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.








































zougla.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου