Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΦΙΛΗΣ, ΡΗΓΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΒΙΝΤΕΟ

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προσπάθησαν να καταθέσουν...

στεφάνι στο Πολυτεχνείο για τους εορτασμούς της 17ης Νοεμβρίου και παρεμποδίστηκαν από συγκεντρωμένους. Τι δήλωσε ο Νίκος Συρμαλένιος στον News 24/7 στους 88,6.

Χρήστος Δεμέτης

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν το πρωί της Παρασκευής να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο για τους εορτασμούς της 17ης Νοεμβρίου και παρεμποδίστηκαν από συγκεντρωμένους.

Ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Τόσκας, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Θοδωρής Δρίτσας και η Αννέτα Καββαδία. Η αντιπροσωπεία του κυβερνώντος κόμματος δέχθηκε καφέδες και νερά και απωθήθηκαν από τον χώρο βιαίως, όπως μπορείτε να δείτε και στα πλάνα του παραπάνω βίντεο.

Για το περιστατικό μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Nίκος Συρμαλένιος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που βρισκόταν στο σημείο. Όπως είπε: "Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αλλά δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς δεν θέλαμε να εισέλθουμε βίαια στο Πολυτεχνείο ή να ζητήσουμε αστυνομική δύναμη. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα η κατάθεση στεφάνου. Τα πράγματα έχουν πάρει μια άσχημη τροπή γενικότερα ως προς το πώς διαχειρίζεται ο καθένας τον χώρο του άλλου, και τον χώρο του ασύλου. Κάποιοι χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο σαν να είναι δικός τους".

Στις 10.30 θα καταθέσουν στεφάνι στελέχη του ΚΚΕ και η ΚΝΕ με μέλη της ΚΝΕ να εισέρχονται τώρα στους χώρους του Πολυτεχνείου μαζικά.

Την ίδια ώρα δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς με πάνω από 5.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτήρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, ενώ το σχέδιο προβλέπει αποτροπή καταλήψεων σε χώρους ακαδημαικούς.

Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της πορείας.

Πότε θα κλείνει το Μετρό
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου και κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ προχωρά άλλωστε σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του Μετρό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς "Μέγαρο Μουσικής", ο οποίος θα κλείσει στις 15.00 , "Ευαγγελισμός" και "Σύνταγμα", που θα κλείσουν στις 16.30.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος ισχύουν από την Πέμπτη 15/11/2018 έως το Σάββατο 17/11/2018, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις κατά την ημέρα της πορείας θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Σημειώνεται, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου