Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

"ΒΟΜΒΕΣ" ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ: "ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΙΓΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ...ΠΕΡΙΜΑΖΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"! "Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;"! ΗΧΗΤΙΚΟ!

Λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Πάνου Καμμένου είναι ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη και την εκπομπή "Ανεξάρτητος Παρατηρητής". Χαρακτηρίζει...

ευθέως προδοσία την ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα μέμφεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί προδοσία η κύρωση των Πρεσπών. "Αν δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι;" διερωτάται με νόημα ο κ. Λεβέντης. Τονίζει δε για τον κ. Μητσοτάκη ότι είπε ότι δεν πρόκειται για προδοσία επειδή θέλει να φαίνεται μοντέρνος και αρεστός στο κόμμα της Ευρώπης στο οποίο ανήκει η ΝΔ διότι εκείνοι θέλουν να δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει ο κ. Λεβέντης η οικογένειά του (ο πατέρας του και η αδερφή του) είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. 
Για τον κ. Λεβέντη η κεντρική ιδέα της προδοσίας είναι η ονομασία των Σκοπίων και από τη στιγμή που δόθηκε το όνομα της Μακεδονίας, αυτό συνιστά προδοσία. 
Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και με την επιμονή του Ζάεφ να χρησιμοποιεί το σκέτο "Μακεδονία", ο κ. Λεβέντης επισημαίνει με νόημα ότι σε ένα μήνα οι πάντες στον κόσμο θα χρησιμοποιούν το όνομα "Μακεδονία" σκέτο. 
Για τον Πάνο Καμμένο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λέει ότι είναι συνένοχος. 'Ήταν ο μόνος που είχε τη δυνατότητα να σώσει τη χώρα και να μην υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπων, αλλά δεν το έκανε. Σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί μαζί του, ο κ. Λεβέντης το αποκρούει άμεσα, τονίζοντας ότι "είμαστε δυο εντελώς ξένα κόμματα. Αυτός είναι του Καραμανλισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε, ο Καμμένος διαδίδει κάτι τέτοιο". 
Επίσης είπε ότι δεν αναγνωρίζει για Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία από τις συγκυρίες και την εξαπάτηση που πέτυχε σε βάρος του λαού, ενώ σήμερα, αυτός που με περιμαζέματα από δω και από κει παραμένει στην εξουσία, δεν λέγεται και δεν είναι πρωθυπουργός. Θεωρεί ότι είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να πέσει από την εξουσία ο Τσίπρας. 
Όσον αφορά την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης ζήτησε ισχυρή δύναμη στην επόμενη Βουλή για να μπορέσει να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα. Σε ερώτησή μας αν θα συνεργαζόταν με τον Τσίπρα αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλεγόταν πρώτο κόμμα, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι θα το έκανα, αλλά μόνον αν ο Τσίπρας  ακύρωνε τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσω λαϊκού δημοψηφίσματος και εφόσον δεσμευόταν ότι ασπάζεται και υιοθετεί τα 11 σημεία που έχει θέσει η Ένωση Κεντρώων."Για να σώσουμε τη Μακεδονία, ναι, θα συνεργαζόμασταν και με τον Τσίπρα, αλλά μόνον κάτω από τους όρους που σας είπα", τόνισε ο κ. Λεβέντης. 
Ακούστε το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο από το 10.30''  λεπτό μέχρι το24.40''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου