Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΣΚΕΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΟΥ ΖΑΕΦ!

"Δικαίωμα να κάνει χρήση του όρου "Μακεδονία" και όχι Βόρεια Μακεδονία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Το άλλοθι στον Ζόραν Ζάεφ που φαίνεται να μην προτίθεται να...

σταματήσει ποτέ να αποκαλεί τη χώρα του με ένα σκέτο «Μακεδονία», προσφέρει η κυβέρνηση, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να απαντήσει στην κριτική που ασκείται για το γεγονός οτι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κάνει κατά συρροήν αναρτήσεις στο Twitter χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία», υποστήριξε το επιχείρημα ότι «τυπικά ο κ. Ζάεφ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το πρόσφατο συνταγματικό όνομα της χώρας του μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικαστικές και τυπικές ενέργειες».

Μιλώντας στον Real FM και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις επικρίσεις από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» και όχι Βόρεια Μακεδονία, από τον Ζάεφ, είπε ότι τυπικά έχει, ακόμα, αυτό το δικαίωμα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές ενέργειες. Ωστόσο, εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν», σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά «μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Αυτά, καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ με δύο μηνύματά του στο Twitter χρησιμοποίησε εκ νέου τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν υπάρχουν διαφωνίες με τους γείτονες, ήρθε η ώρα για ευημερία και οικονομία! Φέρτε την Ευρώπη στη #Μακεδονία», έγραψε στο ένα μήνυμά του ο Ζάεφ. 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου