Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΒΑΦΤΙΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ! ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ! ΑΥΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ! ΒΙΝΤΕΟ

Τι κι αν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ οδεύει προς επίλυση, μετά και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο; Οι προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπίων συνεχίζονται! 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σε έκθεση γαστρονομίας που διεξήχθη...


στις 29 Ιανουαρίου στο Βερολίνο υπήρχε επιγραφή που διαφήμιζε τη «μακεδονική» κουζίνα των Σκοπίων (Macedonian Cuisine, taste of tradition, δηλαδή «Μακεδονική κουζίνα, μία γεύση παράδοσης»), και μάλιστα με προτεινόμενο φαγητό ένα άκρως ελληνικό πιάτο: τον μουσακά, τον οποίο παρουσίαζαν ως «μακεδονικό» φαγητό! 
Όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες μετά την κύρωση από την ελληνική πλευρά της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία δε φαίνεται να πείθει τους Σκοπιανούς ότι πρέπει να απαρνηθούν τους όρους «Μακεδονία» και «μακεδονικός». 
«Έκαναν διαφήμιση στη “μακεδονική” κουζίνα, των Σκοπίων. Όχι σαν FYROM, σαν “Μακεδονία”. Είχε μουσακά, γιαούρτι και καφέ ελληνικό, σαν δικά τους προϊόντα» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Ανέστης Παϊπέτης, ιδιοκτήτης εστιατορίου και ξενοδοχείου στην Κέρκυρα. 
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Δήμας, ιδιοκτήτης εστιατορίου, ανέφερε ότι: «Με κάποιον τρόπο πάνε να βγάλουν ότι και ο μουσακάς είναι σκοπιανός». Και πρόσθεσε: «Είναι σήμα κατατεθέν. Όπως το κινέζικο είναι των Κινέζων, όπως οι μακαρονάδες είναι των Ιταλών, έτσι και ο μουσακάς δεν είναι ελληνικός;». 
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου