Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ!

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Τη δικαίωση στον Αρειο Πάγο βρήκε μία 37χρονη γυναίκα, που έχασε την όραση από το ένα μάτι της εξαιτίας τραγικού λάθος του οδοντιάτρου της… Η κοινωνική λειτουργός θα αποζημιωθεί με 30.000 ευρώ για το ιατρικό λάθος, καθώς επικυρώθηκε η εφετειακή απόφαση από τον Αρειο Πάγο.

Η ζωή της γυναίκας άλλαξε τον Αύγουστο του 2002, όταν επισκέφθηκε τον οδοντίατρο για απονεύρωση. Επειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο γιατρός έπρεπε να αποστειρώσει το δόντι χρησιμοποιώντας υδροξείδιο του ασβεστίου, που είναι καυστικό.

Ο οδοντίατρος χρησιμοποίησε μεταλλική σύριγγα, αντί της ειδικής πλαστικής σύριγγας που υπάρχει για το σκοπό αυτό, αλλά όταν προσπάθησε να εκχύσει το υλικό στο δόντι απέτυχε και αναζήτησε άλλη σύριγγα από τη βοηθό του. Δεν κατάφερε να βρει όμως και έκανε δεύτερη απόπειρα με το ίδιο εργαλείο. Επειδή όμως δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα και δεν προειδοποίησε τη γυναίκα να κρατήσει κλειστά τα μάτια της, το υλικό εκτοξεύτηκε με δύναμη και μπήκε στο αριστερό της μάτι, προκαλώντας έγκαυμα του κερατοειδούς και του επιπεφυκότος.

Το δικαστήριο απέδωσε στον οδοντίατρο αμέλεια, καθώς παρέλειψε να προβεί στις ενέργειες εκείνες οι οποίες θα είχαν αποτρέψει το ατυχές συμβάν, ενώ παράλληλα ποινικά καταδικάστηκε αμετάκλητα για σωματική βλάβη της κοινωνικής λειτουργού. Αρχικά η 37χρονη διεκδικούσε 200.000 ευρώ από το γιατρό, αλλά τελικά της επιδικάστηκε το ποσό των 30.000 ευρώ.

(φωτό αρχείου)
eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου