Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!

Μπουνιές, κλωτσιές, βρισιές... όλα τα περιλαμβάνει η καταγγελία ενός πολίτη, σύμφωνα με τον οποίο ο ίδιος και η γυναίκα του έπεσαν θύματα επίθεσης από ελεγκτή του Μετρό.  Όλα έγιναν την περασμένη Τρίτη 22 Οκτωβρίου. Η Φωτεινή Μερκούρη ξεκίνησε από το σπίτι της στα Πατήσια για να πάρει το Μετρό από το σταθμό Αττική και να πάει στο Περιστέρι όπου δουλεύει. 
Χτύπησε το εισιτήριο της αλλά όταν μπήκαν οι ελεγκτές, ξεκίνησαν όλα. Όπως καταγγέλλει η ίδια στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώτος από τους ελεγκτές είπε πως το είχε «χτυπήσει» εδώ και 15 μέρες, ο δεύτερος ότι «χτυπήθηκε» στη 1.00 και ο τρίτος πως είναι εισιτήριο λεωφορείου.
«Σας ορκίζομαι ότι το χτύπησα τώρα» είπε η γυναίκα για να πάρει την απάντηση «πήγαινε χτύπα άλλο». «Με 500 ευρώ δουλεύω» είπε εκείνη κι αρνήθηκε να ακυρώσει και δεύτερο εισιτήριο.  Η κα Μερκούρη έπαθε κρίση πανικού και όταν ενημέρωσε για την κατάστασή της, οι ελεγκτές δε συγκινήθηκαν. «Τι με νοιάζει αν είσαι τρελή; Κι εγώ τρελός με χαρτί γιατρού είμαι» της είπε ο ένας από αυτούς. 
Τότε, όπως λέει στην εφημερίδα, πήρε τηλέφωνο τον σύζυγος της Γιώργο, που έφτασε στο σταθμό μετά από 10-15 λεπτά. 
Ο Γιώργος Μαυρατζάκης βρήκε τον ελεγκτή σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους 20 υπαλλήλους του Μετρό. «Τι έκανες και έφερες τη γυναίκα μου σε αυτή την κατάσταση;» τον ρώτησε. «Εσένα τι σε νοιάζει» απάντησε ο ελεγκτής και άρπαξε τον άνδρα από τα χέρια και με μια απότομη κίνηση τα κεφάλια τους συγκρούστηκαν. 
Η απειλή με τον χαρτοκόπτη
Ο ένας χτύπησε στα δόντια και ο άλλος στο κεφάλι. «Πλημμύρισα αίμα. Ζαλίστηκα και δεν έβλεπα σε απόσταση μισού μέτρου. Βλέποντας το αίμα με είχε πιάσει φόβος. Ξαφνικά ήρθαν από πίσω μου 5 άτομα και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι», λέει. 
Ο ελεγκτής τον απειλούσε κρατώντας στα χέρια του έναν χαρτοκόπτη και παρά την παρουσία αστυνομικού που επιχείρησε να προστατεύσει τον πολίτη, απειλούσε «θα σε σκοτώσω». Συγχρόνως, άρχισε να τραβάει τη γυναίκα του θύματος από τα μαλλιά. 
Οι άλλοι υπάλληλοι του Μετρό που ήταν μπροστά στο περιστατικό άρχισαν να βρίζουν χυδαία τη γυναίκα, φωνάζοντας της «μωρή π@@@@@@ εσύ φταίς που τον πήρες τηλέφωνο». 
Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου