Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΜΑΤ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ" ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΤΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΑ
Μετά την ηχηρή πολιτική παρέμβαση του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σχετικά με το ζήτημα της αποζημίωσης των θυμάτων του Ομίλου ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, την 31/10/2014 κατατέθηκε στη Βουλή η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που πρότεινε και επεξεργάστηκε η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Κινήματος, για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, εκτός από τα χρέη στις Τράπεζες, και για ΧΡΕΗ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. 
Συγχαίρουμε τους 9 Βουλευτές κ.κ. ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΑΡΚΟ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΚΟΥΡΑΚΟ ΙΩΑΝΝΗ, ΜΟΥΤΣΙΝΑ ΠΑΡΗ, ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ και ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, που στήριξαν το δίκαιο αυτό αίτημα του Κινήματος, των μελών του και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό τους καθήκον.
Στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη τα οράματα και τις δεσμεύσεις της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης, καθιστώντας το Κίνημα ως την πρώτη κοινωνική πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας, που θα συνεχίσει να οδηγεί το πολιτικό σύστημα να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
«Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

ΑΡΘΡΟ ………..

1. Η προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000,00) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου 2011 (ΦΕΚ Α 262) και όπως η Πράξη αυτή κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 4047/2012 (ΦΕΚ Α 31), και παρατάθηκε με το άρθρο 5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Δεκεμβρίου 2012 (ΦΕΚ Α 246) παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.
2. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 19 του ν. 3869/2010 (ΦΕΚ Α 130), όπως ισχύει, η φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013» αντικαθίσταται από τη φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016».
3. Στο άρθρο 41 του ΝΔ 356/1974 προστίθεται όγδοη παράγραφος ως εξής: «8. Η διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ικανοποίηση απαιτήσεων, που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000,00) ευρώ, από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και τα Ταμεία και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, αναστέλλεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016»
Οι Προτείνοντες Βουλευτές Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013
ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΠΑΡΙΣ
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου