Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΝΚΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!
 
Η Κυριακή ως αργία είναι το πρώτο κοινωνικό και ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και κυρίως βιολογική υποχρεωτική συνθήκη. Έχει ιστορία 17 αιώνων!
Στη χώρα μας καθιερώθηκε το 1908. Από τότε, για πρώτη φορά !! επιδιώκουν τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Νοεμβρίου 2013.
Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός νέου μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση και με τον οποίο θέλει να καθιερώσει την λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών θέλει να μπορεί να δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους!
Ο νέος αυτός νόμος, έρχεται να ολοκληρώσει το ξήλωμα όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των καταναλωτών στο πλαίσιο της εφαρμογής Μνημονίου που υπέγραψαν οι εκλεγμένοι μας στη Ελληνική Βουλή.
Έτσι, θα μείνουμε χωρίς εισόδημα και θα πάψουμε να είμαστε καταναλωτές.
Έτσι μπορεί να αποδιοργανωθεί κατάφωρα και επικίνδυνα η κοινωνική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων και των καταναλωτών στην Ελλάδα, καθώς επιδιώκουν να μας αφαιρέσουν την ημέρα της ανάπαυσης και του ελάχιστου πλέον ποιοτικού ελεύθερου χρόνου, καθώς κυρίως και να βλάψουν καίρια και αθροιστικά την σωματική και ψυχική υγεία μας, και, να γίνει ειδική εκμετάλλευση αυτών που θα εργαστούν Κυριακή.
Όμως, τι νόημα έχουν οι επιπλέον ώρες που προτείνουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, όταν μάλιστα, τους λείπουν και τα χρήματα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, και αυτές τις επί πλέον ώρες αλλά και τις προηγούμενες;
Η λιτότητα και τα χαράτσια που δέχτηκαν οι εκλεγμένοι μας να μας έχουν επιβάλει οι «δανειστές», μόλις – και με δυσκολία - επιτρέπουν σε όλο και λιγότερους καταναλωτές να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των οικογενειών τους. Η δυνατότητα να ψωνίσουν «κάτι ακόμα» έχει χαθεί πλέον όχι μόνο για τις 6 ημέρες αλλά και για την 7ην ημέρα και όσες άλλες με την ορμή που έχουν θα θέλουν να προσθέσουν αν θα τους ήταν δυνατόν ακόμα και μετά τις 7 ημέρες της εβδομάδας.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ…. ΜΑΣ ΠΟΥΝ…. ΟΤΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚOYN ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ !
Με κάθε τρόπο πρέπει να υπερασπιστούμε:
·         ΚΥΡΙΑΚΗ = ΑΡΓΙΑ = ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
·         ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
·         ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ.
 
ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου