Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

"ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ"





ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πολύ σημαντικό είναι το έργο που συντελείται στη ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. την εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου μας. Μετά την ενοποίηση των δύο εθελοντικών ομάδων (Παπάγου & Χολαργού) και με τη στήριξη τόσο της Διοίκησης του ΔΟΠΑΠ όσο και της Δημοτικής Αρχής, η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. εξελίσσεται σε μια από τις καλύτερες εθελοντικές ομάδες.

Τα αποτελέσματα της δράσης της στη φετινή αντιπυρική περίοδο το πιστοποιούν. Μηδενικές οι ζημιές στο Δήμο μας. Παρά τις οκτώ (8) φετινές πυρκαγιές (πέντε (5) από τις οποίες ήταν εμπρησμοί) κάηκαν μόνον 2.300 τ.μ. ξερά χόρτα. Η μεγάλη αυτή επιτυχία οφείλεται στις 16.000 ώρες επιτήρησης του δάσους από τους εθελοντές, γεγονός που επέτρεψε στα πυροσβεστικά οχήματα της ομάδας να προσβάλουν ακαριαία όλες τις εκδηλωμένες πυρκαγιές.  

Εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα και όσον αφορά την εκπαίδευση της ομάδας, με βασικό συντελεστή τον κ. Βαγγέλη Στογιάννη.

Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. θα παραμείνει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31/10/’13), καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από φυσικές καταστροφές (π.χ. ακραία καιρικά φαινόμενα), ως εθελοντική ομάδα ενταγμένη στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ.Π.Π.
Θα συνεχιστεί επίσης το πρόγραμμα εκπαίδευσης των εθελοντών, προκειμένου να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες στη δασοπροστασία αλλά και στην αντιμετώπιση σεισμών.

Η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση Σεισμών

Το Σάββατο 12/10/2013 στην αίθουσα του κέντρου νεότητας Παπάγου (ΔΟΠΑΠ) έγινε η θεωρητική εισαγωγή του 8ου ετήσιου κύκλου εκπαιδεύσεων της ομάδας Αντιμετώπισης Σεισμών του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας στην οποία συμμετέχει η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Σεισμών εκπαιδεύεται, έτσι ώστε οι εθελοντικές ομάδες που την συγκροτούν, σε περίπτωση εκδήλωσης καταστροφικού σεισμού, να λειτουργήσουν σαν ενιαίος σχηματισμός και να συνδράμουν αποτελεσματικά και οργανωμένα τις τακτικές κρατικές δυνάμεις στον εντοπισμό, τον απεγκλωβισμό και την ανάσυρση θυμάτων από τα ερείπια κτιρίων.
Η πρακτική εκπαίδευση θα γίνεται κάθε 15 ημέρες (μέχρι την 1η  Μαΐου 2014, ημέρα έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου) σε κατεστραμμένο κτιριακό συγκρότημα στη Βάρη.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τις εθελόντριες και τους εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. για το έργο που μας προσφέρουν. Ως ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ στηρίζουμε έμπρακτα την ομάδα με την ενεργό συμμετοχή μελών μας.
Σας καλούμε να ενισχύσετε τη ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. εντασσόμενοι ως εθελοντές. Ακόμη και αν δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο για τη συμμετοχή στην ομάδα, είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε τουλάχιστον τη σχετική εκπαίδευση.

                                                            Χολαργός, 30/10/2013
  Η Συντονιστική Επιτροπή
  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
       Χολαργού-Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου