Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια εξέλιξη που άλλοτε θα μπορούσε να οδηγήσει τον πλανήτη σε έναν Γ'Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως κατ'αναλογία έγινε στην Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962, τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 Blackjack, προσγειώθηκαν σε απόσταση "πετάγματος πέτρας" από τα αμερικανικά σύνορα, στην Κεντρική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Νικαράγουα!
Είναι η πρώτη φορά που ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προσγειώνονται στην κεντρική Αμερική καθώς την προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί στη Βενεζουέλα το 2008 είχαν παραμείνει στη χώρα πραγματοποιώντας κοινές ασκήσεις τόσο με την Αεροπορία όσο και με το Ναυτικό της Βενεζουέλας.
Δεν υπάρχει άλλη πληροφόρηση αναφορικά με το πόσο θα παραμείνουν στην Μανάγκουα ή εάν θα υπάρξουν και άλλες… εκπλήξεις επισκεπτόμενα άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Τα δύο βομβαρδιστικά είχαν προσγειωθεί στη Βενεζουέλα στις 28 Οκτωβρίου και πιο συγκεκριμένα στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας Maiquetia (Simon Bolivar) ξεκινώντας μία εντυπωσιακή προβολή ισχύος στο "μαλακό υπογάστριο" των ΗΠΑ
Τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά τα οποία είναι ικανά να μεταφέρουν πυραύλους cruise με πυρηνικές κεφαλές πέταξαν πάνω από τα διεθνή ύδατα της θάλασσας της Καραϊβικής για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Augusto C. Sendino στην πρωτεύουσα Μανάγκουα  καλύπτοντας απόσταση 2500 χλμ. σε μια πτήση διάρκειας 3 ωρών, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα δύο Tu-160 αεροσκάφη όπως έχει αναφερθεί είχαν απογειωθεί στις 28 Οκτωβρίου από την Αεροπορική Βάση Engels των στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας  η οποία βρίσκεται στον Βόλγα ποταμό περί τα 340 χλμ. βόρεια και ανατολικά του Κίροβογκραντ (Στάλινγκραντ) και ύστερα από πτήση διάρκειας 13 ωρών και αφού διένυσαν απόσταση 10.000 χλμ. προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Maiquetia στο Καράκας.
Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε πως η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο «προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».
Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις χθεσινές αιφνιδιαστικές πυραυλικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρακτικά σε όλη τη ρωσική επικράτεια με μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων ICBM και SLBM, βαλλιστικών πεδίου μάχης Iskander και αντιαεροπορικών S-300 και S-400. 

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου