Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Σε απολογία για τις υποθέσεις των υποκλοπών και του σχέδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, καλείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απο τον 3ο τακτικό ανακριτή, Δημήτρη Φούκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του κ. Καχριμάκη βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ και του Στρατού.


Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται). Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.
Εξάλλου, ο ανακριτής της υπόθεσης, η οποία πλέον έχει συνενωθεί με τη δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, φαίνεται να έχει στα χέρια του σημαντική κατάθεση όσον αφορά το σκέλος των υποκλοπών. Ο μάρτυρας φέρεται να έχει κατονομάσει αλλοδαπό στον οποίο αποδίδει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, η οποία ως γνωστό διαδραματίστηκε το 2004 και δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2005.
Ο κατονομαζόμενος αλλοδαπός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητά του καθώς και το κατά πόσο παραμένει στην χώρα. Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το «θέμα των υποκλοπών του 2005».
Τέλος ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου