Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ!


Ρισκάροντας πάρα πολύ κάνοντας μία τόση μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, το κάνουμε θέλοντας να μοιραστούμε τα όποια προγνωστικά μας στοιχεία για τον μήνα Νοέμβριο και κυρίως για τις πρώτες ημέρες του μήνα, καθώς παρουσιάζουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Είναι προγνωστικά στοιχεία, τα οποία βλέπουμε ότι επιμένουν εδώ και μέρες για τις αρχές Νοεμβρίου και γενικότερα για τον Νοέμβριο. Τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, ακόμα δεν δείχνουν κάτι, ωστόσο θέλουν τον ισχυρό αντικυκλώνα που επικρατεί και τώρα αλλά θα επικρατεί ως και τα τέλη του μήνα πάνω από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, να "σπάει", δίνοντας έτσι το πράσινο φως ώστε να κατέβουν πολλά μαζεμένα βροχοφόρα συστήματα προς τη χώρα μας και τα Βαλκάνια.

Παράλληλα με αυτά τα συστήματα κακοκαιρίας, ενδέχεται να έρθουν και πολύ ψυχρές για την εποχή θερμοκρασίες , οι οποίες ίσως μετατρέψουν κάποιες βροχές και σε χιόνια, σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Αυτό αν γίνει, θα γίνει είτε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, είτε μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Πολλά από τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά μας στοιχεία, επιμένουν σε αρκετά κρύο καιρό για μέσα στον Νοέμβριο, καθώς ένας νέος ισχυρός αντικυκλώνας, θα κάτσει για τα καλά στην βορειοδυτική, δυτική Ευρώπη, υποχρεώνοντας τις ψυχρότερες μάζες και τα βροχοφόρα συστήματα, να κινούνται προς τα Βαλκάνια και την χώρα μας. Αν βγει αυτό το σενάριο που βλέπουμε, τα πιο πολλά συστήματα θα έρχονται από την βορειοανατολική Ευρώπη.
Φυσικά και τα πιο πολλά προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, προβλέπουν έναν πιο νορμάλ Νοέμβριο, με αρκετά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας αλλά και περισσότερες βροχοπτώσεις από ότι τον Νοέμβριο. Αν έχουμε περισσότερα προγνωστικά στοιχεία, θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο μας. Εδώ σας λέμε για δικά μας προγνωστικά στοιχεία, ύστερα από αναλύσεις που κάναμε πάνω σε στατιστικά στοιχεία. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Με άρθρο μας σας έχουμε πει πως πολύ δύσκολα προβλέπεται ο καιρός για πάνω από 5-6 το πολύ ημέρες. Εδώ σας αναλύσαμε γενικά την εικόνα που θα έχει ένα τμήμα του Νοεμβρίου.
greek-weathr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου