Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ…


Τουλάχιστον 7 σχόλια μετρήσαμε, με ειρωνείες και κατηγορίες σε βάρος μας επειδή προτείναμε την ανέγερση του ανδριάντα του μεγάλου Αλεξάνδρου στον δήμο Παπάγου-Χολαργού. Τα σχόλια τα βάζουμε πιο...

κάτω να τα διαβάσετε, ωστόσο σε γενικές γραμμές λένε ότι … «άλλα προβλήματα δεν έχουμε, με τα αγάλματα θα ασχολούμαστε τώρα; Αυτά θα μας δώσουν να φάμε; Αντί να πετάξει ο Δήμαρχος λεφτά για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καλύτερα να τα δώσει στους φτωχούς»!
Ειλικρινά θλιβόμαστε για το ύφος των σχολίων! Θα το καταλάβετε αν διαβάσετε το πιο κάτω, σύντομο κείμενο:
Ο Ιάκωβος Ρίζος-Νερουλός! Μεγάλη ψυχή Έλληνα!
Στην εποχή του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, σε μια περίοδο που η φτώχεια, η ανέχεια και ο φόβος κυριαρχούσαν παντού, τότε που ο λαός προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του, ο Ιάκωβος Ρίζος-Νερουλός, στα 1838, ως υπουργός Παιδείας και πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, απευθυνόμενος στους συνέδρους της Αρχαιολογικής Εταιρείας, εντός του Παρθενώνα, είπε: «Κύριοι…εις αυτούς τους λίθους χρωστούμεν κατά μέγα μέρος την πολιτικήν ημών αναγέννησιν».
Απαντώντας λοιπόν στους σχολιαστές μας και διευρύνοντας τα λόγια του Ιάκωβου Νερουλού, λέμε ότι είμαστε Έλληνες και επιμένουμε ότι, ως έθνος ανάδελφον «…εις αυτούς τους λίθους» χρωστάμε την επιβίωσή μας. Οι λίθοι και τα αγάλματα είναι η ζωή μας, είναι το οξυγόνο μας, η πνευματική μας τροφή. Είναι η δύναμη που αντλούμε από τους προγόνους μας για να συνεχίσουμε ή και να αντιμετωπίσουμε με σθένος τους νέους εχθρούς! Μην ξεχνάμε ότι για να αναγεννηθεί το ελληνικό έθνος από τις στάχτες του, στους αρχαίους προγόνους του προσέτρεξε. Εκεί βρήκε τις ρίζες του, από αυτές τις ρίζες άντλησε δυνάμεις για να ορθοποδήσει από το 1800 και μετά! Η αναφορά στους αρχαίους προγόνους αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την επανάσταση του 1821. Και ο Νερουλός στα 1838, για την ανάταση του ελληνικού έθνους, τους αρχαίους προγόνους και τους...λίθους τους επικαλείται!

Τα διδάγματα των αρχαίων προγόνων μας παραμένουν πάντα επίκαιρα. Λες και οι αρχαίοι μας πρόγονοι θέλουν να πορευτούν με τους ελληνόψυχους στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Λέτε να είναι τυχαίο ότι πριν από λίγες ημέρες ανακαλύφθηκε ο τάφος του μεγάλου Αριστοτέλη (δασκάλου του Μέγα-Αλέξανδρου); Τυχαία και η ανακάλυψη του τύμβου της Αμφίπολης, όπου ενδεχομένως να κρύβει μέσα της τον τάφο του μεγάλου στρατηλάτη; 
Το ότι υπάρχουν οι εχθροί (ντόπιοι και ξένοι) που θέλουν να…θάψουν οτιδήποτε ελληνικό, δεν  επιτρέπεται σε εμάς να αντιδρούμε με παρόμοιο τρόπο. Να λέμε δηλαδή με περίσσια ειρωνεία «..θα πηγαίνω κάτω από το άγαλμα να του ζητάω 10 ευρώ την ημέρα. Αν δεν μου τα δίνει θα’ ρχομαι σε σένα να μου δίνεις εσύ».  Αν και οι Έλληνες που έστηναν το κράτος αυτό στα 1830, εμφορούνταν από την ίδια αδιαφορία για τα αρχαία μνημεία, τα αγάλματα και τους αρχαιολογικούς χώρους, προβάλλοντας ως ….χρήσιμη δικαιολογία την πείνα του λαού, τότε, σήμερα αυτός ο τόπος δεν θα είχε διατηρήσει ούτε ίχνος λίθου, ούτε ίχνος πολιτισμού! Τους λίθους θα τους είχανε πάρει όλους στα μουσεία τους οι Γερμανοί , οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, όπως ήδη έχουν κάνει με πολλούς αρχαιολογικούς μας θησαυρούς!

Μην αντιδρούμε λοιπόν ως βάρβαροι που νοιάζονται πρώτα για τα…βελανίδια! Έτσι έκαναν και κάνουν όσοι δεν έχουν πολιτισμό και Ιστορία. Εμείς οι Έλληνες  έχουμε πολιτισμό χιλιάδων ετών! Αυτός αποτελεί την πρώτιστη τροφή μας, την πνευματική μας δύναμη! Ο λαός αυτός γαλουχήθηκε με όπλο το Πνεύμα και τον Λόγο!
Γι’ αυτό ζητούμε την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Για να συνενώσει τους Έλληνες ως σημείο αναφοράς, ως πηγή έμπνευσης και δύναμης για τη συνέχεια!

Ιδού και τα σε βάρος μας σχόλια:

1.        Ας καθαρίσει πρώτα τα σκατά των σκύλων απλο τη 17 Νοέμβρη και μετά ας βάλει και τον ανδριάντα του Βούδα...αντε πια ο καθένας με τον πόνο του..έχουμε βρωμίσει ρεεεεεεε !!!!!

2.       Δουλειές θέλουμε όχι αγάλματα !!! Δουλειές και καθαρό Χολαργό !! Πήξαμε στη βρώμα και στα ποντίκια.

3.       ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΣΑΜΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΑΝΕ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΡΕΕΕΕ !!! ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΚΗ ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ??? ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΞΕΘΑΨΕΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ??? ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕΕΕΕΕ !!!

4.       Τα λεφτά για το άγαλμα αν και οποτε δοθούν που δεν το πιστευω καλύτερα θα πιασουν τοπο σε συσιτια η βοηθεια στους φτωχους. Τα αγάλματα δεν δίνουν φαγητό.

5.       …Θα πηγαίνω κάτω από το άγαλμα να του ζητάω 10 ευρώ την ημέρα. Αν δεν μου τα δίνει θάρχομαι σε σένα να μου δίνεις εσύ.

6.       Άξιοι της μοίρας μας... Δυστυχώς.... Θάρθει να μας σώσει ο Αλέξανδρος...Ε ρε μνημόνια που θέλουμε...

7.       Γιατί μένω Χολαργό και χέστηκα για την Αθήνα . Δεν έχω δουλειά ενάμιση χρόνο και κάθεστε και ασχολείστε με το άγαλμα του Αλέξανδρου λες και λύσαμε όλα μας τα προβλήματα και δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε. Αντί να πετάξει τα λεφτά ο Δήμαρχος σε αγάλματα να τα δώσει σε δουλειές.



8 σχόλια:

  1. ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις πότε θα τοοθετηθεί ο Αλέξανδρος ??? Μόλις αρχίσει να κάνει έργα ο Αποστολόπουλος !! Δηλαδή ποτέ !!! Χαχαχαχααααα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία σχόλια !!! Συμφωνώ απόλυτα. Δουλειές και όχι αγάλματα. Καλά κάνουν και σε κράζουν Μάκη . Σύνελθε επιτέλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ". ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΚΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ. ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΣΕΒΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΙΔΡΥΣΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέσσερις με πέντε είναι οι υβριστές . Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι . Δύο από αυτούς είναι κολλητοί με τον ....... από τις 8 προτάσεις . Ο άλλος λέει μότι είναι με τον Τίγκα . Εάν πράγματι είναι αλήθεια τότε ρε ξεφτιλισμένε θέλεις κλωτσιές . Και οι άλλοι δύο είναι του ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΚΚΕ . Όλοι τους είναι ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ και δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα . Είναι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ . Ανδριαντας του Μεγαλου Αλεξανδρου στον Χολαργό . Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι υπέρ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκατοντάδες νεκροί στην Γαλλία από ισλαμοφαστίστες . Η χώρα μας έχει γεμίσει από ισλαμοφασίστες διότι τα βρομερά κόμματα της ανθελληνικής αριστεράς οραματίζονται την διάλυση της Πατρίδος μας . Μόνο μέσα από την Ιστορία την Γλώσσα τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις μας θα αντισταθούμε στην ισλαμοποίηση της Ελλάδος . Ο Ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου μια μέρα θα στολίζει την πόλη του Χολαργού μαζί με τον Περικλή στην όμορφη Περικλέους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές . Η λεγόμενη ELINIKI αριστερά να βρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο και χιλιάδες αριστεροί διανοούμενοι σε όλο τον κόσμο τον έχουν κάνει Θεό με τα έργα τους . Το σόι σκατά αριστερά είναι αυτό το περίεργο κκε και οι ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ του συριζα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή