Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ …ΚΑΙ Η ΜΠΛΟΦΑ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!


·       Τα εκκαθαριστικά της εφορίας, μαζί με το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά, θα σαρώσουν ως τυφώνας «Κατρίνα» τις ελληνικές οικογένειες. Ο Α. Σαμαράς όμως, αντί να επαναδιαπραγματευθεί άμεσα το χρέος (όπως δεσμεύτηκε), με την αναστολή αυτών των μέτρων, εφαρμόζει πιστά τα μέτρα Βενιζέλου!

Σε λίγες ημέρες καταφτάνουν από τις κατά τόπους ΔΟΥ  τα …φακελάκια με τα φορομπηχτικά, σε βάρος των πολιτών μέτρων. Τα εκκαθαριστικά, μαζί με τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά, συνθέτουν το εκρηκτικό κοκτέιλ  φοροεισπρακτικών μέτρων που αναμένεται να αποτελειώσουν τα νοικοκυριά.   Ο ευφυέστατος όσο και ευφάνταστος νους Ευάγγελος Βενιζέλος, υποτασσόμενος στα κελεύσματα της Μέρκελ και των δανειστών της τρόικας για εξεύρεση χρημάτων, ουσιαστικά κατήργησε το αφορολόγητο, ισοπεδώνοντάς το στα 5.000 ευρώ!!! Η απίστευτης επινοητικότητας ενέργεια Βενιζέλου να αφανίσει το αφορολόγητο, οδηγεί  ακόμη και τους πενόμενους Έλληνες  ενώπιον των γκισέ της εφορίας!  Η οθωμανική  πρακτική του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί έγκλημα σε βάρος του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, μια και τα νέα εκκαθαριστικά της εφορίας , κατά μέσον όρο θα χρεώσουν κάθε ελληνική οικογένεια με  λογαριασμό αξίας 1400 ευρώ, τον οποίο υποχρεούνται να πληρώσουν, διαφορετικά θα πάνε φυλακή!!!
Το μαρτύριο των Ελλήνων όμως δεν σταματά εδώ: Εκτός από τα 1400 ευρώ (κατά μέσον όρο το μπουγιουρντί του εκκαθαριστικού), έρχονται και τα χαράτσια, «τέλος επιτηδεύματος» για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις , καθώς  και η «έκτακτη εισφορά»! Το τέλος επιτηδεύματος, εν καιρώ δραματικής πτώσης της αγοραστικής κίνησης και με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο, θα είναι προσαυξημένο! Ενώ πέρσι, χρέωνε κάθε ελεύθερο επαγγελματία με 300 ευρώ, φέτος το ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ! Είναι βέβαιον ότι το μέτρο αυτό, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη την τραγική κατάσταση της αγοράς, οδηγεί στον θάνατο τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Προφανώς και αποσκοπεί, κατ’ εντολήν της τρόικας στο αποτελείωμα της αγοράς.
Αν στο παραπάνω  χαράτσι  προστεθεί και η έκτακτη εισφορά, τότε πλέον μιλάμε για το κρεματόριο που περιμένει τους Έλληνες φορολογούμενους από τα μέτρα Βενιζέλου, τα οποία θα τηρήσει ευλαβικά ο νέος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο τελευταίος, μπορεί να δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να λάβει νέα φοροεισπρακτικά εις βάρος των πολιτών μέτρα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά προφανώς επειδή θεωρεί ότι τα υπάρχοντα, επινοηθέντα από τον Ε. Βενιζέλο μέτρα, τον καλύπτουν!  Δι’ αυτής της πρακτικής όμως Σαμαρά, η οποία αποτελεί συνέχεια της εξοντωτικής για τον λαό πολιτικής Βενιζέλου, καταδεικνύεται τόσο το έγκλημα των δύο σε βάρος του λαού, όσο και η μπλόφα που παίχτηκε πίσω από τις πλάτες του. Πρόκειται για την μπλόφα περί της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, προεκλογική «σημαία» του νέου Πρωθυπουργού.
Τι είδους επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μπορεί να υπάρξει, χωρίς την άμεση αναστολή των χαρατσιών και την αποστολή ενημερωτικής επιστολής προς την τρόικα, η οποία θα τονίζει ότι η εφαρμογή των μέτρων καθίσταται αδύνατος, διότι ο λαός αδυνατεί αντικειμενικά να ανταποκριθεί στην φοροεπιδρομή;  Η εφαρμογή αυτών των μέτρων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις κοινωνικής έκρηξης. Ο λαός ο οποίος στην μεγάλη του πλειοψηφία βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά, δεν μπορεί να πληρώσει τα εκκαθαριστικά της εφορίας και τα συνοδεύοντα αυτά, χαράτσια. Κατά συνέπεια, επειδή το κράτος δεν πρόκειται να εισπράξει τα προβλεπόμενα  από τα δυσβάσταχτα φοροεισπρακτικά μέτρα, έσοδα, με την επιστολή προς την τρόικα θα της ζητούσε να εξεύρει από κοινού με την νέα κυβέρνηση, άλλους τρόπους για την πλήρωση των δημοσίων ταμείων, προς όφελος και των ιδίων των δανειστών.
Ο Αντώνης Σαμαράς όμως, ο οποίος –δήθεν- δεσμευόταν για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ουδέν πράττει. Αντιθέτως, αφήνει ανέγγιχτα τα μέτρα Βενιζέλου, να σαρώσουν ως τυφώνας «Κατρίνα» τις ελληνικές οικογένειες και μετά θα πάει να επαναδιαπραγματευθεί, με ποιους και τι; Όταν τα συντρίμμια των ελληνικών οικογενειών που θα έχει αφήσει πίσω του ο φοροεισπρακτικός Αρμαγεδδών, με τον αριθμό των αυτοκτονιών να καλπάζει και τους Έλληνες φορολογούμενους να παίρνουν σειρά για τις φυλακές, ας έρθει να μας πει ο κ. Σαμαράς, τι θα επαναδιαπραγματευθεί με την Μέρκελ και την τρόικα.
Μήπως το…γραφείο κηδειών που θα θάψει την Ελλάδα και τους Έλληνες;       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου