Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!


ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!!!

Η Κύπρος υπέβαλε επισήμως αίτημα ενίσχυσης από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, τον EFSF, όπως ανέφερε η κυβέρνηση στην Λευκωσία.
Η κυβέρνηση της Κύπρου διευκρίνισε ότι η αιτία της προσφυγής στον μηχανισμό ήταν η έκθεση των τραπεζών της Κύπρου στο ελληνικό χρέος.
Το αίτημα για βοήθεια κατατίθεται με στόχο την θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τους κινδύνους μετάδοσης της ελληνικής κρίσης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Το ίδιο επιβεβαιώνεται και με επιστολή του Προεδρικού, η οποία αναφέρει ότι την Δευτέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε τις Ευρωπαϊκές Αρχές, για την απόφαση της να υποβάλει αίτηση προς την ευρωζώνη για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Στόχος σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσης του στην ελληνική οικονομία.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η Fitch Ratings προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για το αξιόχρεο της Κύπρου σε "ΒΒ+" από "ΒΒΒ-", με αρνητική προοπτική.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αποδίδει την υποβάθμιση στη σημαντική αύξηση των κεφαλαίων που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν οι κυπριακές τράπεζες, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή του τον Ιανουάριο.
Η κυπριακή οικονομία βασίζεται "σε μακροπρόθεσμα υγιή και ισχυρά θεμέλια, που θωρακίζουν τις άριστες προοπτικές, οι οποίες καταγράφονται σε αριθμό εκθέσεων διεθνών οργανισμών", τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών και αναφέρει πως αναγνωρίζει τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ χαρακτηρίζει καθοριστικής σημασίας την αξιολόγηση του οίκου Fitch για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου.
Επίσης, επισημαίνεται ότι με την εν λόγω απόφαση του οίκου Fitch, η Κυπριακή Δημοκρατία "τίθεται για πρώτη φορά στη μη επενδυτική διαβάθμιση από όλους πλέον τους οίκους αξιολόγησης".
πηγή: news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου