Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο Τόμσεν και η Τρόϊκα αρπάζουν τα σπίτια από 100.000 οικογένειες!

Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων και με την σφραγίδα της ... ψήφου μας, βγάζουν στο δρόμο οικογενειάρχες!!!

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί ο Τόμσεν και οι δανειστές ώστε να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια, ώστε να ρίξουν τις τιμές στην αγορά ακινήτων, γράφουν σήμερα σχεδόν όλες οι εφημερίδες! Η αλήθεια είναι, ότι αυτό είχε προαποφασιστεί επί των ημερών της Κυβερνήσεως Παπαδήμου! Αλλά περίμεναν όπως και άλλες αποφάσεις, να εκτελεστούν από κυβέρνηση ψηφισμένη από το λαό!

Πρόκειται για άλλο ένα δώρο του Τόμσεν στα «κοράκια» της αγοράς, καθώς και μια κίνηση που θα ρίξει με το ζόρι τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 αλλά η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Δυστυχώς, ουδείς φαίνεται ικανός να ανακόψει την καταστροφική πορεία που οδηγεί την χώρα ο Τόμσεν και η παρέα του! Φυσικά, όταν ψήφιζαν οι Ελληνες πολίτες, γνώριζαν ήδη ότι η τρόικα σχεδιάζει να τους αφήσει χωρίς σπίτι, και σήμερα βλέπουμε απλά τους διεθνείς τοκογλύφους να δρέπουν τους καρπούς τους!

Ολα όσα έλεγαν προεκλογικά τα κόμματα της Ελληνικής τρόϊκας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποδείχτηκαν προεκλογικές παράτες! Ουδείς εκ των τριών αρχηγών μοιάζει ικανός να ανακόψει την πορεία προς την καταστροφή, στην οποία οδηγεί την χώρα ο Τόμσεν και οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Από την άλλη, οι τράπεζες από την πλευρά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων. Ενα από αυτά βασίζεται στο βρετανικό μοντέλο το οποίο προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99. Με τον τρόπο αυτόν η δόση του δανείου μειώνεται στα επίπεδα του ενοικίου που θα πλήρωνε ούτως ή άλλως κάποιος για ένα σπίτι αντίστοιχης αξίας.

Μάλιστα, οι τράπεζες θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να μειώνουν τη διάρκεια του δανείου ή να το αποπληρώνουν χωρίς ποινή, στην περίπτωση που βελτιωθούν τα οικονομικά τους.

Το δεύτερο μοντέλο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα παίρνουν την κυριότητα των σπιτιών που θα έβγαιναν προς πλειστηριασμό αλλά θα επιτρέπουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες να μείνουν σε αυτά πληρώνοντας ενοίκιο!

Απορίας άξιο είναι, τι θα συμβεί με το νόμο που ψήφισαν που προέβλεπε προστασία των Ελληνων πολιτών, και κατόπιν τον ακύρωσαν , λέγοντας ότι θα ... τον επαναφέρουν!

Εγκληματικές καταστάσεις συμβαίνον στη χώρα μας και δυστυχώς, μετά το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, όλα αυτά συμβαίνουν με ... την ψήφο των Ελλήνων!

Γιώργος Αδαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου