Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ!

Ο Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧ...":

Αξιότιμε κ.καθηγητά
Καταρχήν συγχωρήστε μου το γεγονός ότι σχολιάζω ως ανώνυμος και όχι επώνυμα.
Δυστυχώς η επαγγελματική μου ιδιότητα (στρατιωτικός ιατρός) με εξαναγκάζει να σχολιάζω ανώνυμα και όχι επώνυμα για ευνόητους λόγους.Δεν είμαι χούλιγκαν του διαδικτύου, ούτε είχα σκοπό να σας προσβάλλω (ίσως και να υπερέβαλα στο ύφος μου) και δεν θεωρώ ότι ένα ψεύτικο όνομα θα προσέδιδε περισσότερη σοβαρότητα στα γραφόμενα μου.
Ίσως να μην αντιλήφθηκα σωστά το νόημα του άρθρου σας.Ξαναδιαβάζοντας όμως πάλι, καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα.Και θέτω ερωτήματα για προβληματισμό χωρίς να απαιτώ απάντηση:
α.Ενδυναμώνει την εξωτερική μας πολιτική η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ή η διατήρηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μόνο και μόνο λόγω του τίτλου τους;
β.Στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς η συγχώνευση διοικητικών δομών (συμπεριλαμβανομένων και πανεπιστημιακών) δεν καθίσταται αναγκαία;
γ. Γιατί η επιχειρηματολογία σας προς υπεράσπιση των 2 πανεπιστημίων να περιορίζεται στην επωνυμία τους και να μην επικεντρώνεται στα επιτεύγματά τους, στις έρευνες, στις καινοτομίες τους στην παρουσία τους στο διεθνές στερέωμα.
Σας μιλάω ως απογοητευμένος νέος που κουράστηκα από ανούσιες πατριωτικές κορώνες (δεν υποννοώ δικά σας λεγόμενα) που χάιδευαν τόσα χρόνια τα αυτιά του κόσμου αλλά τελικά μας οδήγησαν στην απαξίωση σε όλο το δυτικό κόσμο.
Όσο για το σχόλιο του «Παρατηρητή», νομίζω ότι το παράδειγμα της Ακρόπολης ήταν τουλάχιστον ατυχές. Δεν ανήκω στην κατηγορία των διεθνιστών – εθνομηδενιστών. Η τύχη του έθνους όμως μας πλέον δεν εξαρτάται από τις δάφνες του παρελθόντος αλλά από την αποφασιστικότητά μας για αλλαγές εκ βάθρων, πρόοδο και δουλειά.
Μετά τιμής
«Ανώνυμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου