Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ!



του Μάκη Βραχιολίδη
Η τριμερής κυβέρνηση Σαμαρά έχει διαπράξει μεγάλο εθνικό έγκλημα με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Ξεπούλημα-χάρισμα το οποίο δίνει και το μήνυμα για το πώς θα συντελεστεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όλα θα βγουν στο σφυρί έναντι πινακίου φακής!
Συγκεκριμένα, εάν η ΑΤΕ επωλείτο σύμφωνα με την τιμή που είχε η μετοχή της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, δηλαδή  0,16 ευρώ, τότε το Δημόσιο θα έπρεπε να εισπράξει 250 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με το κακό μέρος της Τράπεζας (δηλαδή τον κατιμά). Το καλό μέρος όμως της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ (δηλαδή το …ψαχνό), μετά τον διαχωρισμό που έγινε σε «καλή» και «κακή», χαρίσθηκε στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ για 95 εκατομμύρια ευρώ!!!
Πρόκειται για τον ορισμό του σκανδάλου!   Χάρισαν το υγιές κομμάτι της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ (το… ψαχνό), στο 1/3 της τιμής του συνόλου!
Είναι σαν να πουλάς ψαχνό στην τιμή κρέας+κόκκαλα!!!
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει διαπράξει μέγα εθνικό έγκλημα. Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ τα τελευταία δύο χρόνια προέβη  σε συνολική αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Και επειδή το κράτος είναι κατά 99% ιδιοκτήτης της ΑΤΕ  αυτά τα χρήματα προήλθαν από τους Έλληνες πολίτες! Μάλιστα, η τελευταία αύξηση ύψους ενός δις ευρώ έγινε πέρσι το καλοκαίρι! Κι έρχεται σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά να πετάξει τα χρήματα του λαού στα σκουπίδια, χαρίζοντας –ξεπουλώντας την ΑΤΕ έναντι 95 εκατομμυρίων ευρώ, στον Σάλα και την παρέα του, μεταξύ των οποίων ο Πανταλάκης!
Ρωτάμε, μήπως ο κ. Σαμαράς που έδειξε τέτοια προτίμηση στους  Σάλα-Πανταλάκη, εκ των οποίων ο δεύτερος έβγαλε εκτός Ελλάδος 8 εκατομμύρια ευρώ, ξαναλέμε, μήπως ο Πρωθυπουργός έβγαλε κι εκείνος χρήματα εκτός Ελλάδος; Η απορία είναι εύλογη!
Πάντως, αυτό που δείχνει ολοκάθαρα ο κ. Σαμαράς με το ξεπούλημα της ΑΤΕ , είναι πώς θα πραγματοποιηθεί και το ξεπούλημα ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας και τελικά της Ελλάδας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου