Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αποκλειστικό! ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Πρότειναν στον Στουρνάρα να αντλήσει χρήματα από την αναχρηματοδότηση των τραπεζών ώστε να συμπληρώσει τα 4,5 δις ευρώ που απαιτούνται για τα 11,6 δις μέτρα που ζητεί η τρόικα, αλλά αρνήθηκε!

stournaras-troika
του Μάκη Βραχιολίδη
Ακόμη ένα γεγονός που δείχνει ότι αυτός που στην πραγματικότητα κυβερνά τον τόπο, είναι το τραπεζικό σύστημα. Η κυβέρνηση έχει απλώσει ένα τεράστιο δίχτυ προστασίας για τις Τράπεζες., ο δε υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας έχει δώσει σαφή και απαραβίαστη εντολή: «Δεν αγγίζουμε τι Τράπεζες. Ψάξτε αλλού να βρείτε τα χρήματα που μας ζητεί η τρόικα».
Η είδηση δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Από το κυβερνητικό επιτελείο λείπουν 4,5  δις ευρώ ώστε να συμπληρωθούν τα 11,6 δισεκατομμύρια που ζητεί η τρόικα, για τα μέτρα της επόμενης διετίας. Τα στελέχη που ασχολούνται με την εξεύρεση των 4,5 δις ευρώ έχουν επιδοθεί σε εργώδη προσπάθεια, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν! Τα ποσά που ζητούν οι τροϊκανοί είναι απίστευτα!  
Παρ’ όλα αυτά, έφτασε στον κ. Στουρνάρα μία τεκμηριωμένη πρόταση για το πώς θα εξευρεθούν τα εναπομείναντα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση έλεγε ότι το απαιτούμενο ποσό μπορεί να αντληθεί από τις ΔΕΚΟ και από τις Τράπεζες.
Ο κ. Στουρνάρας,  όχι μόνο δεν αποδέχθηκε την πρόταση που αφορούσε στις Τράπεζες αλλά εξοργίσθηκε κιόλας!   «Οι Τράπεζες δεν θίγονται», επανέλαβε» ο υπουργός Οικονομικών. Την πρόταση που αφορά τις ΔΕΚΟ την αποδέχθηκε αλλά το ποσό που αφορά στις Τράπεζες και το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα 4,5 δις ευρώ, το απέρριψε μετά βδελυγμίας!
Φτου και από την αρχή λοιπόν για το κυβερνητικό επιτελείο!
Λέτε να κοιτάξουν πάλι προς τη γνωστή πηγή εσόδων; Τους μισθωτούς και συνταξιούχους,  για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές; 
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου