Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ 30 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ. ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις .
fotia-zoakia
Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται οι Οινούσσες στη Χίο, ενώ 30 προσκηνυτές ζουν τον εφιάλτη εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι που βρίσκεται σε δασική έκταση στη δυτική περιοχή του νησιού, που καίγεται.
Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη αφού η ανυπαρξία πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή, συνετέλεσε στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στο νησί των Οινουσσών 3 οχήματα των 10, 5, και 2,5 τόνων με το πλοίο "Psara Glory", ενώ λίγη ώρα νωρίτερα έφυγε με σκάφος του Λιμενικού για το νησί πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Χίου. Στο σημείο επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Εν τω μεταξύ, μια γυναίκα και ένας 60χρονος τραυματίστηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.
Η φωτιά, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημιές κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού.
Η γυναίκα διακομίστηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα, ενώ και ο 60χρονος που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Σε εξέλιξη είναι, τέλος, οι φωτιές στα Κύθηρα και στην Ανάβρα Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου