Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ



για να πραγματοποιηθεί:
α) Έλεγχος από το ΣΔΟΕ των περιουσιακών στοιχείων όλων  των Δημ. Συμβούλων
β) Διαχεριστικός έλεγχος σε όλα τα Ν.Π. των πρώην Δήμων Χολαργού & Παπάγου
Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης/06/2013, στην οποία συζητήθηκε η έκθεση των ορκωτών λογιστών που αφορούσε το Δημοτικό ΚΕΚ, επανέλαβα δύο σημαντικές προτάσεις τις οποίες είχα καταθέσει και το 2011 σε αντίστοιχες συνεδριάσεις.
1η πρόταση (κατατεθείσα στην 6η συνεδρίαση του Δ.Σ./23-02-2011)
«Προτείνω στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., ή όποτε θα είστε έτοιμοι, να αποφασίσουμε να ζητήσουμε από το ΣΔΟΕ να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία όλων των Δημοτικών Συμβούλων από τότε που ενηλικιωθήκαμε και κάνουμε φορολογικές δηλώσεις ή είχαμε κάνει το πρώτο μεροκάματο μέχρι και σήμερα».
Στη συγκεκριμένη πρόταση που έκανα στις 23/02/2011 δεν ανταποκρίθηκε θετικά, ούτε ο κ. Δήμαρχος, αλλά ούτε ένας από τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους.
Την  ίδια ακριβώς πρόταση που επανέλαβα στη 12η συνεδρίαση/27-06-2013, απήντησε μόνον ο κ. Δήμαρχος ο οποίος είπε: «Την πρότασή σας κ. Αυγουρόπουλε δεν την αποδέχομαι, διότι προσωπικά από το 1994 καταθέτω την προβλεπόμενη από το νόμο δήλωση του ΄΄πόθεν έσχες΄΄». (Απάντηση: Καμία σχέση η δήλωση του ΄΄πόθεν έσχες΄΄ με αυτό που πρότεινα).
Υπόψη πως, στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Αποστολόπουλος Ηλ. πρότεινε και αυτός να αποφασίσουμε να κατατεθεί η δήλωση του ΄΄πόθεν έσχες΄΄ απ΄όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Και σ΄αυτή την πρόταση δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
2η πρόταση (κατατεθείσα στην 13η συνεδρίαση του Δ.Σ./19-05-2011)
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και κατά τη συζήτηση του θέματος: «Έγκριση  οικονομικού απολογισμού του ΔΑΟΧ οικονομικού έτους 2010», ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε πρόταση, «να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα κάνει έναν διαχειριστικό έλεγχο, να δει τι πραγματικά συμβαίνει στον ΔΑΟΧ».
Μετά απ΄αυτή την πρόταση προσωπικά αντιπρότεινα: «Συμφωνώ με την πρόταση του κ. Παπαγεωργίου, αλλά ο διαχειριστικός έλεγχος να επεκταθεί σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, τόσον του πρώην Δήμου Χολαργού, όσον και του πρώην Δήμου Παπάγου από την πρώτη ημέρα σύστασής τους έως 31/10/2010. Υπόψη με αυτό το διαχειριστικό θα ελεγχθεί και η δικιά μου θητεία (2003-2004) ως Προέδρου, τόσον στο ΚΕΚ, όσον και στο ΔΑΟΧ».
Στην πρότασή μου ανταποκρίθηκαν μόνον ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε: «Προφανώς για όλα τα Νομικά Πρόσωπα»  και ο κ. Τίγκας, ο οποίος είπε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της πρότασης του κ. Παπαγεωργίου, γιατί είναι άλλη η ψήφος εάν απορριφθεί η πρόταση και άλλη αν περάσει ότι πραγματικά θα γίνει μια Επιτροπή η οποία θα πάρει να ελέγξει».
Απαντώντας στον κ. Τίγκα ο κ. Δήμαρχος είπε: «Το θέμα μας είναι έγκριση οικονομικού απολογισμού του ΔΑΟΧ έτους 2010. Αυτό που είπε ο κ. Παπαγεωργίου είναι κάποιο άλλο θέμα. Έχει το δικαίωμα να το φέρει σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε. Εμείς αυτή τη στιγμή μιλάμε για έγκριση απολογισμού 2010. Τον εγκρίνουμε ή δεν τον εγκρίνουμε».
Την ίδια ακριβώς πρόταση που επανέλαβα και στη 12η συνεδρίαση/27-06-2013, απήντησε μόνον ο κ. Δήμαρχος ο οποίος είπε: «Δεν συμφωνώ με την πρότασή σας κ. Αυγουρόπουλε, διότι για να ζητήσουμε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία».
Επειδή όμως στη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Δημάρχου δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά: «Εάν υπάρχουν, ή δεν υπάρχουν  στοιχεία θα διαπιστωθεί μόνον όταν αποφασιστεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα των δύο πρώην Δήμων Παπάγου & Χολαργού».

Θανάσης Αυγουρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου