Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σκάνδαλο! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΙΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ!!!



 *Με εντολή Σταϊκούρα! Να απαντήσει ο Υπουργός!
 του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Οι πολύπαθοι αρνητές παραλαβής του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τους οποίους εντέχνως παρουσίαζαν ως απατεώνες με «μαϊμού συντάξεις, δεν φτάνει που εδώ και 2 μήνες στερούνται ισοβίως της σύνταξή τους από το Υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων τους αποστέλλει βεβαιώσεις ότι πληρώθηκαν!!!  Με δημόσια έγγραφα και την εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού των Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, παρακαλώ! Απίστευτο και όμως αληθινό! Το ξαναϋπογραμμίζουμε για να το εμπεδώσετε: Το Υπουργείο Οικονομικών δεν περιορίστηκε  στο να κόψει ισοβίως τις συντάξεις από όσους αρνούνται για συνειδησιακούς λόγους να παραλάβουν τον ΑΜΚΑ, έστειλε από πάνω και βεβαιώσεις ότι κατέβαλε τις συντάξεις Ιουνίου, με εντολή μάλιστα του κ. Σταϊκούρα!  
Δεν γνωρίζουμε εάν βρισκόμαστε ενώπιον απάτης και εν αγνοία του κ. Σταϊκούρα κάποιοι επωφελούνται της σύνταξης των αρνητών του ΑΜΚΑ, πάντως η υπόθεση …βρωμάει!   Τα ντοκουμέντα πάντως είναι αδιάψευστα και καλείται ο Αναπληρωτής Υπουργός των Οικονομικών να απαντήσει άμεσα. Πρόκειται περί λάθους κύριε Υπουργέ; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια τερατώδη λάθη; Και εάν πιστέψουμε ότι όντως πρόκειται περί λάθους, άντε μετά ο λαός να πιστέψει ότι το Υπουργείο σας θα σώσει τη χώρα από την οικονομική καταστροφή! Όταν δεν μπορείτε να ελέγξετε απλές, στοιχειώδεις καταστάσεις, βάζετε την υπογραφή σας χωρίς να ξέρετε πού, είναι δυνατόν να βάλετε τάξη στην οικονομία της χώρας;

Η «Ελεύθερη Ώρα» σε δύο εκτενή ρεπορτάζ παρουσίασε το μαρτύριο που βιώνουν οι αρνητές παραλαβής του ΑΜΚΑ. Οι τελευταίοι, δεν αρκεί που στερούνται πλέον τη σύνταξή τους, ζουν και το μαρτύριο του εμπαιγμού με ψεύτικη βεβαίωση ότι έχουν εισπράξει τη σύνταξη του Ιουνίου!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Περνούμε κατευθείαν στα ντοκουμέντα:

  

Ο κ. Στέλιος Δανδουλάκης, ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος έχει αρνηθεί να παραλάβει τον ΑΜΚΑ, στις 16 Ιουλίου 2013, έλαβε ενημερωτικό σημείωμα από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Υπουργείου Οικονομικών για τις συντάξεις που του καταβλήθηκαν. Όπως προκύπτει από τη βεβαίωση του Υπουργείου, φαίνεται ότι ο κ. Δανδουλάκης εισέπραξε το ποσό των 1.125,72 ευρώ. Στη δεύτερη σελίδα αναφέρεται το ποσό των 1935,71 ευρώ, αλλά προφανώς με τις περικοπές ισχύει το πρώτο ποσό!
Ο κ. Δανδουλάκης όμως, οργισμένος μας επιδεικνύει τη βεβαίωση της Τράπεζας Χανίων η οποία αναφέρει σαφώς ότι «βάσει των στοιχείων που τηρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζάς μας η τελευταία καταβολή της κύριας σύνταξής σας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποιήθηκε στις 29-4-2013».  

Ενώ δηλαδή η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων πιστοποιεί ότι ο κ. Δανδουλάκης δεν πήρε φράγκο τσακιστό από το τέλος Απριλίου και μετά, το Υπουργείο Οικονομικών αντιθέτως, βεβαιώνει ότι πλήρωσε τον απόστρατο αξιωματικό και στις 30 Μαΐου 2013 για τη σύνταξη του Ιουνίου!
Επεμβαίνει ο Εισαγγελέας! 
Μετά το νέο σοκ που υπέστη ο κ. Δανδουλάκης, που πλέον υποχρεούται να δηλώσει στη φορολογική του δήλωση μια σύνταξη που δεν πήρε ποτέ, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη. Απευθυνόμενος με αίτησή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αναφέρει:
«Λαμβάνω την τιμή να σας αναφέρω ότι στις 16-07-2013 προσήλθα στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους, Υπ. Οικονομικών (ΓΛΚ), για να ζητήσω ενημερωτικό σημείωμα για τις συντάξεις που καταβλήθηκαν από αυτό στην Τράπεζα Χανίων για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2013 λόγω του ότι για το μήνα Ιούνιο, αλλά και για κάθε επόμενο μήνα (εφ' όρου ζωής), όπως με ενημέρωσαν προφορικώς και γραπτώς ο Διεθυντής του τμήματος συντάξεων Χρ. Ντούσκας και ο επόμενος που παρέλαβε από αυτόν Σπ. Ντάνος, δε θα ξαναπάρω πότε μου τη σύνταξη που δικαιούμαι. Για τη διακοπή της σύνταξης μου προφασίστηκαν ότι δεν έχω ΑΜΚΑ. Τα χρήματα αυτά είναι δικά μου, καθώς από το 1971 που αποφοίτησα από σχολή του Πολεμικού Ναυτικού, κατέβαλα ανελλιπώς στο κράτος όλες τις κρατήσεις μου για να έχω τη νόμιμη δικαιούμενη σύνταξη. Συνταξιοδοτήθηκα το 2003 με 40 χρόνια σύνταξη μα.
Λάβετε υπ' όψιν σας παρακαλώ ότι εγώ ουδέποτε είχα αριθμό ΑΜΚΑ και μάλιστα είχα εξαιρεθεί αρχικώς από την ένταξη μου στο εν λόγω σύστημα, όχι γιατί αμέλησα να προβώ στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση του αριθμού αυτού, αλλά διότι επιθυμούσα, να μην υπάρξει ταυτοποίηση δική μου και οποιουδήποτε μοναδικού αριθμού για λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνειδήσεως. Η αναφορά που υπέβαλλα στην ηγεσία ΓΕΝ B3/IV για να εξαιρεθώ (συνημμένο έγγραφο 1), έγινε δεκτή από το ΓΕΝ και το Υπουργ. Εργασίας και είχε σαν αποτέλεσμα να μην είμαι καταχωρημένος μέχρι αυτή τη στιγμή στο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ΗΔΙΚΑ ΑΕ (συνημμένο έγγραφο2).
Λάβετε επιπλέον υπ' όψιν σχετική δήλωση-αίτηση μου προς τον διευθυντή συντάξεων ΓΚΛ Χρ. Ντούσκα (συνημμένο έγγραφο 3) στην οποία ποτέ δεν απάντησε, ως όφειλε. Αντ' αυτού διέταξε την οριστική αναστολή- διακοπή της σύνταξής μου.
Ωστόσο ο αρμόδιος υπάλληλος I. Ράπτης με εντολή αναπληρωτή υπουργού μου εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα (συνημμένο έγγραφο 4) για τις συντάξεις που καταβλήθηκαν το τρίμηνο Απρίλιος-Μάϊος Ιούνιος, με ψευδή βεβαίωση για το μήνα Ιούνιο ότι μου κατεβλήθη η σύνταξη (1125,72 Ευρώ) στην Τράπεζα Χανίων, πράγμα που ποτέ δεν έγινε, όπως βεβαιώνει γραπτώς η Τράπεζα Χανίων (συνημμένο έγγραφο 5). Ενημέρωσα δε τον υπάλληλο ότι ζητώ το εν λόγω σημείωμα προκειμένου να κινηθώ νομικά στην περίπτωση που εξαντλήσει η διεύθυνση συντάξεων του ΓΛΚ κάθε όριο αδικίας και απανθρωπιάς. Επιδεικτικά δε και με χλευασμό υπέγραψε το σχετικό σημείωμα  λέγοντας μου ότι έχω πληρωθεί το μήνα Ιούνιο!
Παρακαλώ υμάς όπως ενεργήσετε τα νόμιμα.
Επισυνάπτω :
1.       Αναφορά μου προς ΓΕΝ από 25-6-2002
2.       Βεβαίωση του ΚΕΠ μη καταχώρηση στο ΗΔΙΚΑ ΑΕ
3.       Δήλωση-Αίτηση μου προς Γεν. Διευ/ντη ΓΛΚ από 22-5-2013
4.       Ενημερωτικό σημείωμα Β' τριμήνου 2013 συντάξεων που καταβλήθηκαν
5.       Βεβαίωση συνεταιριστικής τράπεζας Χανίων με αρ.Πρωτ 01 /2845».


 ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ! ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!
Μαχαίρι στις συντάξεις 1.624 δικαιούχων του ΕΚΑΣ βάζει το ΙΚΑ, καθώς από τον έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες, οι εν λόγω συνταξιούχοι βρέθηκαν να υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο, λαμβάνοντας κι άλλη σύνταξη. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά τα ποσά που έχουν λάβει από τη 1η Ιανουαρίου όχι του 2013 αλλά του 2011. Τους στέλνουν κανονικά στην κόλαση!
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, οι ελεγκτές θα πρέπει να ερευνήσουν και να διαπιστώσουν εάν υπάρχει υπέρβαση του ως άνω ποσού σύνταξης και για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 και μετά που θεσμοθετήθηκε το κριτήριο των 850,00 ευρώ με τη διάταξη του άρθ. 34 του ν. 3996/2011 και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η υπέρβαση, στην απόφαση της αναζήτησης θα προστεθούν και τα ποσά που αφορούν και αυτό το χρονικό διάστημα.
Το κακό γι' αυτούς τους συνταξιούχους είναι ότι δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα λάθους από τα ηλεκτρονικά συστήματα του Ταμείου, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του Ταμείου.
ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2013, Αριθ. Πρωτ. Σ48/68
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)
Πληροφορίες: Π. Δάβου
Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189
FAX: 2105230046
e-mail : diefpar@ika.gr
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΘΕΜΑ: Διακοπή καταβολής του Ε.Κ.Α.Σ. λόγω υπέρβασης του κριτηρίου του ποσού των 850,00 € μηνιαίως.
Με δεδομένο ότι κατά τον ετήσιο έλεγχο χορήγησης του Ε.Κ.Α.Σ. και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του κριτηρίου υπέρβασης του ποσού των 850,00 ευρώ μηνιαίως, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα ποσά συντάξεων που τυχόν λαμβάνει ο συνταξιούχος από άλλους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ζητήθηκε από την Η.ΔΙ.ΚΑ. να προβεί στο σχετικό έλεγχο.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε βάσει Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. (με πιθανότητα σφάλματος) προέκυψε ότι για 1.624 περιπτώσεις συνταξιούχων, το κριτήριο της μη υπέρβασης του ποσού των 850,00 ευρώ δεν πληροίται και επομένως θα πρέπει να γίνει διακοπή καταβολής του Ε.Κ.Α.Σ. με τη σύνταξη μηνός Αυγούστου 2013, δηλαδή στις 30/7/2013.
Από την Η.ΔΙ.Κ.Α. θα αποσταλούν στα υποκαταστήματα που ανήκουν οι ως άνω συνταξιούχοι «καταστάσεις διακοπής καταβολής του Ε.Κ.Α.Σ. λόγω υπέρβασης του κριτηρίου των 850,00 ευρώ», ανά υποκατάστημα, προκειμένου να επανελεγχθεί το δικαίωμα στην καταβολή του Ε.Κ.Α.Σ.(στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη και εσφαλμένα δόθηκε η πληροφορία αυτή από την Ε.Σ.Ε.Π.Σ.).
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η πληροφορία της Ε.Σ.Ε.Π.Σ. ήταν σωστή και οι συνταξιούχοι δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν το Ε.Κ.Α.Σ., τα ποσά που έχουν καταβληθεί από την 1/1/2013 και μετά θα πρέπει να επιστραφούν με έκδοση σχετικής απόφασης από τα τμήματα Πληρωμών Συντάξεων, σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκύκλιο 33/13 (σελ. 8, παρ. Γ').
Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχει υπέρβαση του ως άνω ποσού σύνταξης και για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 και μετά που θεσμοθετήθηκε το κριτήριο των 850,00 ευρώ με τη διάταξη του άρθ. 34 του ν. 3996/2011 και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η υπέρβαση, στην απόφαση της αναζήτησης θα προστεθούν και τα ποσά που αφορούν και αυτό το χρονικό διάστημα.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ 


"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου