Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΩΡΕΑ 4οροφη ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΑΝΟΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΝΗΣ ΣΚΥΡΙΑΝΟΥ
Ενέργειες άξιες επαίνου

Με βαθυτάτη λύπη και συγκίνηση γνωστοποιούμε το θάνατο της συνδημότισσας μας και κατοίκου Παπάγου Αγνής Σκυριανού, η οποία απεβίωσε προ 5μήνου και κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Καλυβίων Αττικής. Η θανούσα Αγνή Σκυριανού, προ 18μηνου, είχε ενημερώσει το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Ξύδη ότι, εκτιμώντας τον ίδιο και το τεράστιο έργο που συντελείται στο Δήμο επί δημαρχίας του, επιθυμούσε να κληροδοτήσει στο Δήμο την ιδιοκτησία της (οικόπεδο και τετραώροφο κτίσμα) επί της οδού Κυρηνείας 34 στου Παπάγου.
Υλοποιώντας την επιθυμία της αυτή, η Αγνή Σκυριανού κληροδότησε με τη διαθήκη της την παραπάνω ιδιοκτησία της με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως Οίκος Ευγηρίας στη μνήμη της και στη μνήμη του συζύγου της Αντωνίου. Η διαθήκη της δημοσιεύτηκε ήδη στο Ειρηνοδικείο και, κατόπιν αυτού, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποδεχθεί τη δωρεά, σεβόμενη την επιθυμία της θανούσης. Το κληροδότημα περιλαμβάνει το οικόπεδο επί της οδού Κυρηνείας 34, Παπάγου και την εντός αυτού 4ώροφη οικοδομή (πολυκατοικία), πρόσφατης κατασκευής, συνολικής επιφανείας 450 τ.μ. περίπου.
            Η προσφορά της Αγνής Σκυριανού έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη κοινωνία και δείχνει ότι υπάρχουν στην εποχή που ζούμε ακόμη άνθρωποι που εκτιμούν και αναγνωρίζουν το έργο που συντελείται στους Δήμους και ιδιαίτερα στο κοινωνικό τομέα.
            Η μνήμη της Αγνής Σκυριανού θα τιμάται πάντα από τη Δημοτική Αρχή. Είναι όμως βέβαιο ότι θα τιμάται και από όλους τους κατοίκους και δημότες της πόλης μας διότι, με τη μεγάλη της δωρεά, θα δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική δομή, επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας.
Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου