Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! 69 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΟΙΑ. 15-20 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ!

 ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ!

Σε παραβίαση του ορίου ταχύτητας οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, η σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία που έχει στοιχίσει τη ζωή 69 ανθρώπων. Η αμαξοστοιχία εκινείτο με 220 χιλιόμετρα την ώρα σε στροφή όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν κατά μόνο 80 χιλιόμετρα. Ερώτημα αποτελεί ωστόσο αν η αμαξοστοιχία αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, συνέπεια της οποία ήταν η μεγάλη ταχύτητα και εν τέλει η τραγωδία.
Υπάρχουν ακόμη 126 τραυματίες, ενώ 15-20 άνθρωποι αγνοούνται. Γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ανέβει και άλλο ο αριθμός των νεκρών. Όπως ανακοίνωσε το Περιφερειακό Δικαστήριο της Γαλικίας, οι διασώστες έχουν ανασύρει 65 πτώματα από τα συντρίμμια των βαγονιών του τρένου, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο.
Μάλιστα, ορισμένα τμήματα του τρένου δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Ο ισπανικός τύπος "προκρίνει" την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο ως το πιθανότερο αίτιο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.
«Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος», έγραψε η μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ισπανίας, El Pais.
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πρόκειται να επισκεφθεί το σημείο του εκτροχιασμού, στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα σήμερα το πρωί, ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Μαδρίτη.
Στο τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη-Φερόλ επέβαιναν περίπου 218 άτομα. Οι περισσότεροι επιβάτες του τρένου κατευθύνονταν στη Γαλικία προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρώτη ημέρα του μεγάλου φεστιβάλ του Σαντιάγκο. Όπως είναι φυσικό μετά την τραγωδία όλες οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.
Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε σε μια απότομη στροφή την οποία τεχνικοί χαρακτηρίζουν «δύσκολη», χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πάντως ότι άκουσαν μια έκρηξη λίγα λεπτά πριν τον εκτροχιασμό. Επιβάτες που μίλησαν σε ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τρένο ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα όταν σε μια απότομη στροφή ένα από τα βαγόνια εξερράγη.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γαλικίας, Samuel Johnson, ανέφερε ότι κατά τη στιγμή του δυστυχήματος το τρένο πήγαινε με 220 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα σε εκείνο το σημείο είναι 80 χλμ/ώρα. Αυτή είναι μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της Ισπανίας.
Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που σύμφωνα με την El Pais ένα βαγόνι σηκώθηκε περίπου πέντε μέτρα στον αέρα και κατέληξε σε αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του τρένου. Τρία από τα βαγόνια, μάλιστα, έπιασαν φωτιά λίγα λεπτά μετά τον εκτροχιασμό.
«Το τρένο ταξίδευε τόσο γρήγορα... Σε μια στροφή άρχισε να φεύγει από τις γραμμές και τα βαγόνια άρχισαν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Πολλοί επιβάτες εγκλωβίστηκαν κάτω από βαγόνια. Προσπαθήσαμε να βγούμε κάτω από τα βαγόνια και τότε συνειδητοποιήσαμε ότι το τρένο καίγεται... Ήμουν στο δεύτερο βαγόνι και έπιασε φωτιά... Είδα πτώματα» δήλωσε συγκλονισμένος ένας από τους επιβάτες.
Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Cadena Ser απηύθυνε στον ισπανικό λαό έκκληση για αίμα, παροτρύνοντας τους εθελοντές αιμοδότες να κατευθυνθούν προς το κέντρο του campus του πανεπιστημίου του Σαντιάγο, στην Κοντέσα (Condesa). Η τοπική αστυνομία του Σαντιάγο ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ομάδα 0 αρνητικό.












defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου